Reykjavík

El volcà islandès deixa una pluja de cendra negra a les localitats pròximes

L'erupció del volcà islandès ha obligat a tancar l'espai aeri de diversos països europeus, cosa que ha bloquejat les comunicacions aèries i i ha perjudicat milers de passatgers. Islàndia també en pateix les conseqüències. Unes 800 persones van haver de ser evacuades després de l'erupció i no es descarten que en siguin més. I és que, a les comarques veïnes a la glacera Eyjafjallajökull, on és el volcà, hi vau una pluja intensa de cendres que ho cobreix tot amb un mantell gris.

Actualitzat
L'aire s'ha fet irrespirable. Els ciutadans de les zones més pròximes al volcà continuen tancats a casa i només surten amb mascareta. Es tem per la salut dels animals. La previsió meteorològica apunta a un canvi en la direcció del vent que podria portar les cendres a Reykjavík, la capital d'Islàndia i la zona més poblada. Mentrestant, la cendra ha començat a arribar a la costa nord del Canadà.

Després de dies, el volcà islandès continua actiu, però sembla que amb menys força. L'enorme columna de fum ha passat dels onze quilòmetres de dissabte als tres d'aquest dilluns. Les emissions de cendra també han minvat, però han augmentat les de lava.

Falsa alarma de segona erupció

La situació semblava que empitjorava quan han aparegut algunes informacions que apuntaven que un segon volcà islandès havia entrat en erupció. L'Institut Meteorològic d'Islàndia ho ha negat. Una retransmissió en directe de la televisió islandesa ha estat la responsable de la confusió. Ha mostrat en directe imatges del volcà que actualment està en erupció assegurant que es tractava del famós volcà Hekla.

La principal preocupació dels experts no és el Hekla, que entra en erupció cada dècada, sinó el volcà Katla, a l'est de la glacera Eyjafjallajökull, i que ha entrat en activitat després que altres volcans pròxims ho han fet.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut