Ferzan Özpetek, director de cinema (Foto Taller Crítica de Cine)
El director de cinema Ferzan Özpetek recull avui el Premi d'Honor de la mostra (Foto Taller Crítica de Cine)
Barcelona

El Verdi projecta fins dimarts els millors films italians de l'any

Els Cines Verdi de Barcelona estrenen la primera edició de la Mostra de Cinema Italià. Dins de la mostra es projecten les millors pel·lícules italianes d'aquest any. L'entrada per veure aquests films és gratuïta.

RedaccióActualitzat
Fins dimarts dia 18, els Cinemes Verdi de Barcelona -tant el Verdi com el Verdi Park- projectaran els films més destacats del 2012, dins la primera edició de la Mostra de Cinema Italià. L'objectiu dels organitzadors és convertir la capital catalana en una plataforma per a la difusió del cinema italià a l'estat espanyol. En aquest sentit, la mostra, que és una iniciativa de l'Institut Luce Cinecittà, vol ser un festival de festivals en què s'hi podran veure pel·lícules que han passat per Canes, Venècia, Londres, Locarno o Toronto i que encara no s'han estrenat aquí.

La mostra comença amb la projecció de "Magnífica Presenza", del director italià d'origen turc, Ferzan Özpetek, que rebrà el Premi d'Honor del certamen. Durant aquests cinc dies també hi haurà títols emblemàtics com "Stromboli", de Roberto Rossellini, i "La guerra del Vulcani", de Francesco Patierno, un documental amb Roberto Rossellini, Ingrid Bergman i Anna Magnani.

Entre les projeccions especials hi ha "Pinocchio" d'Enzo d'Alò, amb música de Lucio Dalla, la seva obra pòstuma. El film, que va participar en el Festival de Venècia, s'exhibirà al Verdi Park el dilluns a dos quarts de sis de la tarda, amb la presència del seu director. Els espectadors tenen l'oportunitat de veure les pel·lícules de manera gratuïta.






Anar al contingut