El temporal porta milers de meduses i barquetes de Sant Pere a la Costa Brava

Se n'han vist de diferents varietats, algunes de molt urticants i d'altres que no ho són gairebé gens

RedaccióActualitzat

L'aigua encara és freda, però els que aquests dies s'han atrevit a llançar-se al mar a la Costa Brava han hagut d'estar alerta a les meduses, que també han arribat a la sorra de les platges. Davant de l'Escala, a l'Alt Empordà, han aparegut centenars d'exemplars de medusa luminescent, la "Pelagia noctiluca". Aquesta espècie brilla a la foscor i és molt urticant.

De moment no s'hi actuarà perquè el més probable és que els corrents marins se les tornin a emportar.

Meduses prop de l'Escala (3Cat)

Hi ha espècies que arriben a la primavera i no se'n van fins al novembre. Les altes temperatures ho faciliten, perquè acceleren el cicle vital. Els nutrients dels nuclis urbans també n'accentuen la presència.

En qualsevol cas, biòlegs com Josep Maria Gili recorden que les meduses són essencials per a les cadenes tròfiques marines.

Des de diferents punts de la Costa Brava han recollit imatges a les xarxes socials i n'hi ha de varietats diferents, habituals d'aquestes dates.

 


Les meduses han aparegut després del darrer temporal, com també una altra espècie: les barquetes de Sant Pere, un petit hidrozou, aquest sí inofensiu. Són espècies típiques d'aquestes dates, que es deixen veure quan arriba la primavera.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut