Barcelona

El temporal es replega al nord-est de Catalunya, on pot provocar onades de fins a 5 metres

Les pluges que han escombrat Catalunya aquest dissabte a la nit s'han replegat al nord-est del país, on es preveu que encara descarreguin amb força en les pròximes hores. La Generalitat manté activat el pla Inuncat pel temporal de pluges per acumulació d'aigua, ja que en alguns punts es podrien superar els 200 litres per metre quadrat. A més, Protecció Civil ha activat el pla Procicat pel risc de fortes onades, que podrien arribar fins als 5 metres d'alçada a l'Empordà. Els bombers han hagut de fer prop de 400 sortides fins a aquest diumenge a les cinc de la tarda, per incidències lleus. A Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires, un mòdul de dones ha patit desperfectes i s'ha hagut de traslladar les internes.

Actualitzat
L'alerta pel temporal continua tot i que les pluges ja no són generalitzades sinó que es concentren ara i en les pròximes hores al nord-est del país. Les comarques gironines seran les més afectades per un temporal que ha fet créixer el cabal dels rius i que també alterarà la mar. De fet, Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el pla Procicat amb la previsió que es produeixin onades que superin els 2,5 metres d'alçada i que en alguns casos, sobretot a l'Alt i Baix Empordà, poden arribar als 5 metres.

No és l'única alerta. El pla Inuncat continua activat per acumulació de pluges, ja que amb el que ha plogut - en alguns punts fins a 150 litres per metre quadrat- i el que es preveu que descarregui en les pròximes hores es podrien acumular a les comarques gironines més de 200 litres per metre quadrat.

Les pluges d'aquest dissabte han escombrat tot Catalunya i en aquest mapa es poden veure alguns dels seus efectes arreu del territori, gràcies a les imatges enviades pels usuaris d'El meu 3cat24.


Ver Primer temporal de la tardor - 2010 en un mapa más grande


Els bombers atenen prop de 400 incidències

A banda de les carreteres també s'han inundat baixos i han caigut arbres. Fins a les cinc de la tarda d'aquest diumenge els bombers han fet 385 sortides per atendre aquest tipus d'afectacions i també per ajudar conductors que s'havien quedat embarrancats.

Brians 1 trasllada part de les seves internes

A Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires, les pluges han afectat un dels mòduls de dones, que s'han hagut de traslladar. Justícia ha informat que s'està treballant per restablir la normalitat.

A Tortosa, cap a les 11 de la nit de dissabte, ha caigut un aiguat molt fort i l'interior de dues cases del barri antic s'ha ensorrat, en concret els números 11 i 13 del carrer de les Taules Velles. No hi ha hagut ferits perquè en aquests edificis, que estaven força deteriorats, no hi vivia ningú. S'ha acordonat la zona i ara els arquitectes municipals decidiran què es fa amb els immobles.

A Castellar del Vallès la tromba d'aigua ha provocat la caiguda d'un mur que ha afectat un habitatge. Els bombers han hagut de rescatar els dos veïns de l'immoble però cap persona ha resultat ferida. També a Vacarisses s'ha trencat un mur de contenció i ha impactat contra la façana de l'edifici adossat, que s'ha desallotjat.

Martorell: riu desbordat i hospital inundat

Les fortes pluges que han caigut a l'Anoia han provocat una forta crescuda del riu Anoia, que s'ha desbordat de matinada i ha afectat una zona d'aparcament de vehicles que hi ha en un dels marges del riu. L'aigua ha inundat tres furgonetes i tres turismes que hi estaven aparcats, i s'ha endut dos turismes més que també estaven estacionats al mateix lloc. Les crescudes dels rius també s'han produït en d'altres llocs i Protecció Civil aconsella no acostar-se a les zones inundables, properes a rius i rieres.

A més, en aquesta localitat s'han produït d'altres problemes. Hi ha hagut inundacions importants al soterrani de l'Hospital de Martorell. El servei d'urgències ha quedat inoperatiu durant unes hores però s'ha reobert a les tres de la tarda.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut