Una imatge recent d'Eulàlia Reguant (ACN/Eli Don)
Una imatge recent d'Eulàlia Reguant (ACN/Eli Don)

El Suprem obre judici contra Reguant per negar-se a respondre a Vox al judici del procés

La diputada de la CUP s'enfronta a una petició de 6 mesos de presó i inhabilitació per desobediència greu

El Tribunal Suprem ha obert judici oral contra la diputada de la CUP Eulàlia Reguant per un delicte de desobediència greu. El fets es remunten al febrer del 2019, quan Reguant i l'exdiputat Antonio Baños es van negar a respondre a Vox al judici de l'1 d'octubre.

Per aquests fets, la Fiscalia demana sis mesos de presó i d'inhabilitació per a Eulàlia Reguant. En el cas d'Antonio Baños, el seu procediment va per la via ordinària perquè, en no ser diputat, no és aforat.

Des del Parlament, Reguant ha instat l'independentisme a respondre a "la repressió". La cupaire ha recordat la condemna al diputat de la CUP Pau Juvillà o els procediments contra els diputats d'Esquerra Josep Maria Jové o Lluís Salvadó

"Cal utilitzar tots els casos com un bumerang per denunciar la deriva autoritària de l'Estat i la manca de processos democràtics."

En un fil a Twitter, Eulàlia Reguant assegura que no respondre a les preguntes de l'extrema dreta no va ser "un rampell", sinó una manera d'evidenciar una "voluntat col·lectiva".


Per la seva banda, el diputat Xavier Pellicer ha explicat que la defensa de Reguant presentarà un escrit de nul·litat contra el procediment, i demanarà que el Suprem torni a començar la instrucció de la causa.

La CUP entén que ni el jutjat ni la Fiscalia no eren competents perquè Reguant és aforada.
 

ARXIVAT A:
JudicialProcés catalàCUP
Anar al contingut