Memorial per les víctimes de l'accident de Germanwings, a l'aeroport del Prat (Europa Press/Lorena Sopena)

El Suprem augmenta en un 50% les indemnitzacions a sis víctimes de Germanwings

Dona la raó als familiars que van recórrer la sentència de l'Audiència de Barcelona, que aplicava el barem dels accidents de trànsit

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha augmentat en un 50% el barem de les indemnitzacions per als familiars de sis víctimes la catàstrofe de Germanwings ocorreguda el 24 març de 2015 als Alps francesos quan un avió d'aquesta companyia propietat de Lufthansa que volava entre Barcelona i Düsseldorf es va estavellar perquè un dels pilots va decidir suïcidar-se després de quedar-se sol a la cabina.

D'aquesta manera, dona la raó a 14 familiars d'aquestes víctimes, que van recórrer la sentència de l'Audiència de Barcelona de 2019 que va rebaixar un 50% les indemnitzacions establertes per un jutjat mercantil.

L'Audiència de Barcelona va aplicar un barem semblant al que es fa servir per als accidents de trànsit, perquè va considerar que per fixar la indemnització no era determinant que la caiguda de l'avió fos intencionada ni que tingués un especial ressò mediàtic.

A més, va considerar que els 50.000 euros que la companyia aèria va lliurar als familiars de les víctimes mortals immediatament després de l'accident eren a càrrec de les compensacions futures, no a fons perdut.

Establia, a partir d'aquest criteri, indemnitzacions que oscil·laven entre els 20.625 i els 105.000 euros, que rebaixaven les originals, que oscil·laven entre els 104.000 i els 220.000 euros.

En saber la sentència, aquests familiars de sis de les víctimes van anunciar que presentarien recurs al Suprem, que quatre anys més tard els ha donat la raó.

L'alt tribunal considera que no es pot aplicar el barem dels accidents de trànsit perquè el que va passar va ser molt més que un accident de trànsit, ja que hi va haver una voluntat, per part del pilot, d'estavellar l'avió. 

 

 
Anar al contingut