L'Audiència rebaixa les indemnitzacions a familiars de 6 víctimes de Germanwings
Flors en memòria de les víctimes de Germanwings al municipi francès de Le Vernet (Reuters)
Barcelona

L'Audiència rebaixa les indemnitzacions a familiars de 6 víctimes de Germanwings

Les quantitats que ha fixat ara l'Audiència de Barcelona s'acosten al barem que es fa servir per als accidents de trànsit, però els afectats pensen recórrer al Suprem

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha rebaixat les indemnitzacions als familiars de 6 víctimes de l'accident de l'avió de Germanwings, que es va estavellar als Alps el març del 2015. De fet, aquesta sentència rebaixa a la meitat les compensacions que els va concedir un jutjat mercantil.

La sentència és fruit de les demandes que van presentar els 15 familiars de 6 dels morts en l'accident aeri, que es van desmarcar de les indemnitzacions que Germanwings va acordar en el cas de 184 dels 198 morts en el sinistre, causat per un dels pilots de l'avió que va decidir suïcidar-se estavellant l'avió després de quedar-se sol a la cabina.

Les indemnitzacions que ha reconegut ara l'Audiència de Barcelona oscil·len entre els 20.625 i els 105.000 euros per cada familiar que ha interposat la demanda, sumes que varien en funció de si la víctima convivia o no amb ells.

Entre altres motius, el tribunal ha rebaixat les indemnitzacions inicialment imposades pel jutjat mercantil perquè considera que els 50.000 euros que la companyia aèria va lliurar als familiars de les víctimes mortals immediatament després de l'accident eren a càrrec de les compensacions futures, no a fons perdut.

Ara, les quantitats s'acosten al barem que es fa servir per als accidents de trànsit. El tribunal considera que, per fixar la indemnització, no és determinant que l'accident fos causat de manera intencionada ni que tingués un especial ressò mediàtic.

Els afectats recorreran aquesta nova sentència al Tribunal Suprem.

Anar al contingut