La USTEC porta als jutjats l'obertura de les escoles en fase 2
Una alumna a l'escola Vila-romà de Palamós, el dia de la reobertura (EFE/David Borrat)

El sindicat de mestres USTEC porta als jutjats l'obertura d'escoles en la fase 2

Demana el tancament dels centres ja oberts perquè considera que no es garanteix la seguretat de professors ni d'alumnes

RedaccióActualitzat

La USTEC ha impugnat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la reobertura de les escoles en la fase 2. El sindicat majoritari entre el professorat considera "un perillós error" el retorn perquè hi veu riscos i afirma que aquesta decisió unilateral d'Educació ha estat "prematura".

Per això, mitjançant un recurs contenciós administratiu, demana el tancament cautelar dels centres educatius que ja han obert i al·leguen que els riscos que s'han d'assumir superen "amb escreix" els beneficis de tenir els centres oberts.

La USTEC creu que la reobertura s'ha fet "sense les mínimes garanties ni mesures adequades per evitar possibles contagis".

"Aquest recurs comporta la demanda de mesures cautelars i cautelaríssimes a fi que es puguin tancar els centres que ja han obert, en el termini més breu possible, amb l'objecte d'evitar nous rebrots de Covid-19 en un context en què els professionals no disposen d'aquelles mesures imprescindibles de seguretat, ni han estat sotmesos a tests."

 

El sindicat reclama que només s'obrin les escoles quan la seguretat de la comunitat educativa estigui garantida.

La demanda s'acompanya de denúncies als serveis provincials de la Inspecció de Treball.

 

La gran majoria d'escoles han reobert, però amb molt pocs alumnes (EFE/David Borrat)

 

La immensa majoria d'escoles de les regions que són a la fase 2 del desconfinament han obert, encara que, en general, han acollit pocs alumnes perquè la majoria ha optat per continuar a casa. En algun cas, com a Bàscara, s'han negat a obrir perquè no poden complir els requisits fixats i han ofert a Educació fer l'acollida d'estudiants en una sala municipal.

A Sant Esteve Guialbes, la possibilitat que una mestra tingui Covid-19 ha deixat el centre educatiu sense alumnes, de forma preventiva.

 

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Drets laboralsMenors
Anar al contingut