Façana de l'escola de Sant Esteve de Guialbes (Pla de l'Estany)

L'escola de Sant Esteve de Guialbes, sense alumnes pels símptomes de covid d'una mestra

L'escola ha demanat als pares que no portin els fills al centre fins que tinguin els resultats del test de la mestra

RedaccióActualitzat

L'escola de Sant Esteve de Guialbes, al Pla de l'Estany, ha comunicat al Departament d'Educació que una mestra podria tenir la Covid-19, i s'ha demanat als pares que no portin els fills al centre.

La docent va avisar dimarts el centre que havia passat mala nit i havia tingut febre. Se li va aconsellar que anés al CAP, on li van fer la PCR.

La directora del centre, Anna Gay, ha explicat que "estan molt tranquils", perquè es va seguir "de forma estricta" el protocol i en tot moment els vuit alumnes de 6è i els quatre mestres que hi havia dilluns al matí van portar la mascareta, van guardar les distàncies de seguretat i es van rentar les mans amb gel.

El centre va avisar l'inspector, que els ha dit que si es van complir tots els protocols, "hi ha poc perill de contagi". El conseller d'Educació, Josep Bargalló, per la seva part, ha declarat, que fins que no es tinguin els resultats "no es pot dir res més enllà de que s'han aplicat els mateixos protocols sanitaris que s'han aplicat a totes les escoles".

Bargalló demana a tot el professorat que tingui algun símptoma que no assisteixi a l'escola, i es faci les proves del coronavirus.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tornem a l'escola #escolasantestevedeguialbes #vilademuls #fase2

Una publicación compartida de Escola Sant Esteve De Guialbes (@escolaguialbes) el

 

L'alcalde creu que s'haurien d'haver fet tests als mestres abans

Àlex Terés, l'alcalde de Vilademuls (municipi al qual pertany el nucli de Sant Esteve de Guialbes), ha explicat que en les pròximes hores se sabrà si realment és un cas de covid-19 i ha lamentat que no s'hagin fet PCR a tots els mestres abans de tornar a les escoles per evitar riscos. El resultat de la PCR se sabrà en les pròximes hores.

"Al nostre municipi hem passat molt lleu el tema Covid-19, tenim una població amb edat avançada i que ens arribi un possible contagi així, per una escola de dues o tres setmanes, quan fins ara es feia de forma telemàtica, ens ho podríem haver evitat."


I afegeix que, havent viscut aquesta situació, entén que l'alcalde de Bàscara, un municipi veí, s'hagi negat a obrir l'escola. "Ara està tenint molts problemes però, veient el que ens ha passat, penso que potser la decisió encertada potser és la seva", afirma.

L'Ajuntament proposa, ara, habilitar una sala municipal per acollir alumnes, alhora que traspassa al Departament d'Educació "tota la responsabilitat" d'obrir l'escola.

 

Bàscara proposa una sala municipal per acollir alumnes com a alternativa a l'escola
El consistori considera que l'escola no compleix els requisits necessaris de seguretat

 

 

Protocol que es va seguir

Durant el dilluns al matí, només van anar a l'escola vuit alumnes i, per complir amb les distàncies, se'ls va separar en dues classes. Dues mestres van estar en contacte amb ells durant les tutories i una d'elles és la que, l'endemà dimarts, va avisar el centre que havia passat mala nit i que havia tingut febre.

Segons la directora, Ensenyament els va dir que, per prevenció, s'havia de demanar als pares que aquesta setmana no portessin els alumnes si bé l'escola ha continuat oberta per tasques administratives.

També se'ls va dir que ni mestres ni alumnes havien d'aïllar-se perquè s'havia complert el protocol de seguretat i prevenció, i també s'havia fet la desinfecció dels espais.

La directora també detalla que, en cas que la prova doni negatiu, els alumnes podran tornar com fins ara a les aules dilluns vinent i, si és positiu, es tancarà el centre i les tutories es continuaran fent de forma telemàtica.

"És una situació incerta però estem tranquils; és en aquests moments que veus la importància de fer-ho ben fet malgrat que a vegades costi d'entendre o no agradi a tothom", conclou.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
Anar al contingut