Drake ha suspès les seves actuacions previstes a partir de la setmana que ve (The come up show Charito Yap)

El raper Drake anuncia que es retira temporalment per problemes de salut

El cantant ha dit que té problemes d'estómac des de fa anys i que ara es vol cuidar, i ha anul·lat tots els concerts previstos després dels dos que fa a Toronto

Actualitzat

El raper canadenc Drake ha sorprès els seus seguidors amb l'anunci que es retirarà dels escenaris almenys durant un any per atendre un problema de salut que l'ha afectat durant alguns anys.

"Probablement no faré música durant un temps. Necessito concentrar-me en la meva salut, abans de res, i en parlaré aviat", va dir el cantant durant el seu programa de ràdio SiriusXM, "Table for One".

Poques hores després del llançament del seu nou àlbum, "For all the dogs", el raper guanyador de diversos Grammy va dir que fa anys que té problemes d'estómac.

"Fa anys que tinc problemes bojos amb l'estómac. Així que necessito concentrar-me en la meva salut i necessito fer-ho bé, i ho faré."

"Tinc moltes altres coses en què m'encantaria concentrar-me", va dir al seu públic l'artista, que no va donar més detalls sobre la seva malaltia. Ni tampoc del temps que pot durar aquesta aturada: "Ni tan sols sé què és una mica. Potser un any o alguna cosa així. Potser una mica més".

L'anunci coincideix amb la presentació del nou àlbum que conté 23 cançons que interpreta amb artistes convidats com Bad Bunny, Sza, 21 Savage, Chief Kee i Sexxy Red, entre d'altres. I també, després que dijous passat presentés el seu fill Adonis, de 5 anys, que ha dibuixat la portada del seu vuitè àlbum, i apareix al vídeo del seu nou tema "8AM in Charlotte".

L'endemà, quan s'ha publicat el clip del programa de ràdio a Instagram, Drake ha dit als seus 143 milions de seguidors: "Ens veiem quan ens veiem".

L'artista ja ha ajornat diverses actuacions que tenia previstes a Denver, Nova Orleans, Nashville i Columbus, Ohio. Només manté els dos concerts que té a Toronto, la seva ciutat natal, divendres i dissabte a la nit, després del qual la resta apareixen sense data prevista a la pàgina oficial del raper.

Aubrey Drake Graham, conegut popularment com a Drake, de 36 anys, és un actor, cantant, productor, compositor i raper canadenc, considerat com un dels artistes més influents de l'última dècada. Va assolir la fama gràcies al seu paper com a Jimmy Brooks en la sèrie de televisió "Degrassi: The Next Generation".

Sis anys després, Drake el 2006 impulsa la seva carrera musical. Debuta amb "Room for Improvement", poc després treu dos treballs més, "Comeback season" i "So far gone", amb singles com "Successful" i "Best I ever had" que van tenir un èxit rotund a la llista US Billboard Hot 100. La seva carrera va despuntar meteòricament i va assolir amb "Scorpion" situar set cançons entre els deu primers llocs de la llista Billboard Hot 100, superant així a The Beatles, que el 1964 van situar simultàniament cinc temes en la principal llista de popularitat musical als EUA. 

Quan diu que hi ha moltes altres coses a les quals es vol dedicar, hi ha negocis, com el seu segell discogràfic OVO, o altres inquietuds com la publicació a principis d'any d'un llibre de poesia, o el col·leccionisme com l'anell de l'assassinat raper Tupac Shakur venut en subhasta el juliol passat pel qual Drake va pagar més d'un milió de dòlars.
  

Altres pauses per salut 

Drake s'uneix a diversos músics que recentment s'ha fet una pausa o han cancel·lat dates de gira, a causa de problemes de salut.

Al juliol, Madonna va anunciar que retardava la seva gira tres mesos després de ser traslladada a l'hospital amb una infecció bacteriana greu el mes anterior.

El mes passat, Bruce Springsteen va anunciar que posposava les dates de la seva gira de setembre a causa d'una úlcera pèptica, que és un tipus de llaga al revestiment de l'estómac o a l'intestí prim.

Al juny també va aturar la gira el músic Lewis Capaldi després d'un atac de Tourette en ple concerts a Glastonsbury, al Regne Unit. 

L'any passat era Justin Bieber que va suspendre la gira dient que estava "exhaust", el també canadenc Bieber pateix la síndrome de Ramsay Hunt, que provoca paràlisi a la cara, i ja va endarrerir la gira nord-americana pel mateix motiu. El 2017, Biever ja ho havia fet, però aleshores no va dir que fos per problemes de salut, una raó que els artistes ja no tenen por de donar obertament. 

També s'ha trencat el tabú de les malalties mentals i molts artistes i músics n'han parlat obertament com va fer el cantant belga Stromae que va suspendre definitivament la gira el mes de maig passat. 

Una de les primeres a parlar-ne va ser Katy Perry el 2018, quan va anunciar que abandonava els escenaris per cuidar la seva salut mental, i també la primavera passada, Alejandro Sanz admetia que no estava bé: "Estic trist i cansat".

ARXIVAT A:
SalutMúsicaCanadàSalut Mental
Anar al contingut