Barcelona

El PSC de Barcelona proposa Hereu com a nou alcalde i manté Xavier Casas al govern municipal

La comissió executiva extraordinària del PSC a Barcelona ha acordat proposar en el consell de federació que es reunirà aquest dimarts Jordi Hereu com a candidat a alcalde de Barcelona en substitució de Joan Clos. A més, es dóna per segura la continuïtat del tinent d'alcalde Xavier Casas, de qui es rumorejava que podia acompanyar Clos en el seu nou periple com a ministre d'Indústria.

Actualitzat

L'executiva local ha aprovat una proposta en la qual s'expressa la "satisfacció" pel nomenament de Clos com a ministre d'Indústria, càrrec que creu que serà "beneficiós" per a la ciutat catalana i s'agraeix l'"entrega i treball" de Clos com a alcalde i regidor.

D'altra banda, el PSC manté reunions amb els seus socis de govern a l'Ajuntament barceloní per negociar un "repartiment del protagonisme" en aquest últim tram de legislatura, de manera que "cada formació singularitzi la seva aportació" en la gestió municipal a nou mesos vista de les eleccions municipals, segons ha explicat el primer secretari dels socialistes barcelonins, Joan Ferran.

Precisament un d'aquests socis de govern, el líder republicà Jordi Portabella, ha proposat que els tres partits d'esquerres signin de nou el pacte de govern per tal que el nou alcalde assumeixi els "compromisos" adquirits pel seu antecessor.

Anar al contingut