Pla mig del cap de l'oposició al Parlament, Salvador Illa, en una reunió del govern alternatiu a l'hotel S'agaró el 12 de gener de 20…
Pla mig del cap de l'oposició al Parlament, Salvador Illa, en una reunió del govern alternatiu a l'hotel S'agaró el 12 de gener de 2022. (Horitzontal)

El PSC aposta per "analitzar bé" els canvis als Mossos amb la compareixença d'Elena i no amb una comissió d'investigació

ACN S'Agaró.-El PSC vol "analitzar bé" els canvis que ha fet el Departament d'Interior a la cúpula dels Mossos d'Esquadra a través de la compareixença del conseller Elena al Parlament, en comptes de fer-ho en una comissió d'investigació. Ara bé, la portaveu del grup parlamentari, Alícia Romero, ha avisat que si les explicacions no els satisfan, caldrà anar més enllà i explorar "altres opcions" com ara debatre-ho en la comissió que hi ha oberta sobre el model policial. De fet, la socialista creu que "semblaria estrany" que aquest afer no es tractés en el debat sobre el model policial quan els canvis "fan olor a purga". Per altra banda, des del PSC han anunciat que la formació "sempre estarà al costat dels Mossos".

Els canvis en la cúpula dels Mossos d'Esquadra han despertat l'expectació de moltes formacions polítiques del Parlament de Catalunya que demanen respostes. Des del PSC han assegurat que volen "analitzar bé" els motius que han portat al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, a fer tots aquests canvis. Segons la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, els relleus de directius "fan olor a purga" i creu que si es així seria un assumpte "molt greu".Per això ha avisat que escoltaran les explicacions que doni el conseller Elena en una compareixença al Parlament. Per altra banda, Romero ha avisat que també han demanat la compareixença del vicepresident Jordi Puigneró. Segons la socialista, Puigneró és el responsable del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i per això ha de respondre sobre els correus que aquest organisme hauria esborrat presumptament vinculats a la investigació judicial de Laura Borràs.Si aquestes respostes no son suficients per esvair els dubtes que planegen actualment entre els diputats socialistes, el grup assegura que estudiaran si cal "anar més enllà". Aquest més enllà es concretaria amb portar el tema en la comissió de treball sobre el model policial que hi ha oberta al Parlament. "Val la pena aprofitar aquesta comissió, que ja està creada", ha afegit l portaveu del PSC. De fet, Alícia Romero creu que seria "estrany" que els canvis en la cúpula no es discutissin en el grup de treball.Oberts amb el pacte nacional de la llenguaEl PSC ha avançat que estan predisposats a negociar un acord en el pacte nacional en suport al català que prepara el Govern. Alícia Romero ha explicat que el passat 7 de gener es van reunir amb la consellera de Cultura per parlar d'aquest gran acord. La socialista ha detallat que la reunió va ser positiva perquè la consellera va mantenir un "to positiu i constructiu" i per això se senten còmodes amb el projecte que treballa el Govern.Ara bé, des del PSC han remarcat que és imprescindible que aquest pacte nacional inclogui la "convivència" entre el català i el castellà. En aquest sentit, Romero ha defensat que el castellà és "la llengua oficial" a Catalunya i per això cal que es defensi com a tal i no acceptaran que es vengui com "un idioma estranger". La portaveu al Parlament ha remarcat la importància de garantir la supervivència del català i treballar per la difusió d'aquesta llengua, sempre i quan no suposi una imposició per sobre del castellà.Romero ha fet aquestes declaracions durant la jornada de treball del govern alternatiu de Catalunya que ha organitzat el PSC aquest dimecres a S'Agaró (Baix Empordà). Des de la constitució d'aquest govern creat amb diversos diputats socialistes al Parlament, les reunions es fan fora de Barcelona una vegada al trimestre. En la trobada gironina, els diputats han fet un balanç positiu dels sis primers mesos de funcionament i s'encoratgen a seguir treballant en la seguretat, l'educació i el català de cara als propers sis mesos.

Anar al contingut