Seül

El president de Corea del Sud endureix les crítiques al Nord i promet més contundència

El president de Corea del Sud, Lee Myung-bak, ha elevat el to de les seves crítiques al seu veí del nord, que ara fa sis dies va disparar contra l'illa de Yeongpyeong i va causar quatre víctimes mortals. El president sud-coreà adverteix a Pyongyang que li farà pagar l'atac de la setmana passada, mentre que Corea del Nord insisteix a considerar les maniobres conjuntes de Washington i Seül al mar Groc com el preludi d'una guerra.

Actualitzat
El president de Corea del Sud ha endurit el to coincidint amb un sondeig, segons el qual, el 80% dels sud-coreans estimen que l'exèrcit hauria d'haver reaccionat amb més duresa després de l'atac nord-coreà. El president Myung-bak s'ha disculpat per l'actuació del seu executiu, que ha descrit com massa suau i ha insinuat que a partir d'ara serà més contundent.

Mentrestant, Pyongyang insisteix a valorar les maniobres conjuntes de Washington i Corea del Sud com el pas previ a un conflicte armat. De la seva banda, la Xina havia demanat aquest diumenge una reunió a sis bandes per intentar resoldre el conflicte, una proposta que, de moment, s'ha vist amb recel.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut