Madrid

El PP suspèn de militància els tres diputats de Madrid implicats en el "cas Gürtel"

El PP ha suspès temporalment de militància els tres diputats de l'Assemblea de Madrid suposadament vinculats al "cas Gürtel", que investiga la presumpta trama de corrupció al voltant del partit. Els diputats suspesos són Alberto López Viejo, Benjamín Martín Vasco i Alfonso Bosch. Ells mateixos van demanar al partit que se'ls suspengués, petició que ha atès el Comitè de Drets i Garanties de la formació. Aquest mateix dimarts s'ha sabut que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha imposat una fiança de 955.000 euros a Martín Vasco.

Actualitzat
Benjamín Martín Vasco i Alfonso Bosch ja estan imputats en la causa, mentre que Alberto López Viejo no ho està, però a la investigació han aparegut indicis de delicte contra ell. De fet, la interlocutòria del jutge Baltasar Garzón li atribuïa els presumptes delictes de blanqueig de capitals, frau fiscal i associació il·lícita.

Martín Vasco i Bosch ja han anat a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Madrid i aquest mateix dimarts el tribunal ha imposat una fiança de 955.000 euros al primer per garantir la devolució de 437.000 euros que Martín Vasco hauria cobrat de l'empresari Francisco Correa, el presumpte cap de la trama.

Fonts del PP han remarcat que la suspensió de militància és "cautelar" i que "no vulnera en absolut la presumpció d'innocència". De fet, tot els càrrecs municipals que Garzón va imputar mentre instruïa el cas també es van donar de baixa del partit.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut