València

El TSJPV es declara competent per investigar la implicació de Camps en el "cas Gürtel"

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) s'ha declarat competent per investigar la implicació del president d'aquesta comunitat, Francisco Camps, en el "cas Gürtel", la trama de corrupció que afecta l'entorn del Partit Popular. La decisió del tribunal arriba després que el jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, va acusar Camps d'haver rebut regals en concepte de roba per un valor de 12.000 euros a canvi d'afavorir empreses lligades a Francisco Correa, el presumpte cervell de la trama.

Actualitzat
L'afer també implica un altre aforat com és el secretari general del País Valencià, Ricardo Costa, l'exvicepresident del govern autonòmic Víctor Campos, i l'excap de gabinet de la conselleria de Turisme Rafael Betoret.

El jutge Garzón considera que tots quatre van rebre suposadament regals en forma de vestits de les empreses de Francisco Correa, el presumpte cervell d'aquest cas, a canvi d'adjudicacions i de l'organització dels actes públics del PP. L'home de Correa a València, Alvaro Pérez, va pagar aquests vestits, segons va declarar el sastre que els va fer. El tribunal ha obert també diligències per un possible delicte de suborn.

Ja fa tres setmanes que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid va decidir fer-se càrrec del "cas Gürtel" pel que fa als dos aforats implicats en aquesta trama.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut