Madrid

Dimiteix el portaveu adjunt del PP a l'Assemblea de Madrid per la seva implicació en el "cas Gürtel"

El "cas Gürtel" ha tingut una nova víctima política. Es tracta de Benjamín Martín Vasco, portaveu adjunt del Grup Parlamentari Popular a l'Assemblea de Madrid. Ha presentat la seva dimissió per evitar que la seva suposada implicació en el "cas Gürtel" perjudiqui el seu partit. Benjamín Martín Vasco consta en el procediment judicial que investiga una trama de corrupció amb diversos polítics populars implicats, sobretot de Madrid i València.

Actualitzat
Martín Vasco deixa el càrrec com a portaveu adjunt, però continuarà mantenint el seu escó com a diputat. El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) va fer públic dilluns que havia trobat indicis de delicte en certes actuacions de Martín Vasco, Alfonso Bosch i l'exconseller regional Alberto López Viejo.

D'altra banda, el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón va acusar el tresorer del PP i senador Luis Bárcenas i l'eurodiputat popular Gerardo Galeote de rebre més de dos milions d'euros que podrien procedir de l'organització liderada per Francisco Correa, el cervell de l'anomenat "cas Gürtel".

Unes 48 hores després que Garzón fes públiques aquestes acusacions, el líder del PP, Mariano Rajoy, ha sortit en defensa de Bárcenas i Galeote. Rajoy ha assegurat que defensa rotundament la innocència de tots dos i que està convençut que "ningú podrà provar" que Bárcenas i Galeote "no són innocents".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut