Madrid

El PP exclou de la llista de les europees l'eurodiputat Gerardo Galeote, relacionat amb el "cas Gürtel"

El PP ha decidit finalment no incloure l'eurodiputat Gerardo Galeote a la llista de les eleccions europees del 7 de juny a causa de la seva vinculació amb el "cas Gürtel". Fonts del PP han confirmat aquest extrem després d'uns dies en els quals la majoria de la cúpula dirigent del partit es mostrava convençuda que repetiria, encara que no com número 3 com en la llista de les anteriors eleccions europees, el 2004, sinó en una posició més baixa. Galeote és un dels càrrecs del PP suposadament implicats en la trama empresarial corrupta de Francisco Correa. El jutge Baltasar Garzón, mentre va instruir la investigació, va establir en una de les seves actuacions que podria haver rebut d'aquesta trama més de 600.000 euros.

Actualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, acusa Galeote de rebre més de 650.000 euros de l'organització liderada per Francisco Correa, el cervell de l'anomenat "cas Gürtel". Així ho va fer constar Garzón en l'acta que va enviar al Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), que en va acceptar la inhibició i fer-se càrrec del cas. La Fiscalia Anticorrupció, però, no va trobar prou indicis per imputar per presumpta corrupció ni Galeote ni el tresorer del PP, Luis Bárcenas.

El president del PP, Mariano Rajoy, sempre ha reiterat la seva confiança tant en el tresorer del grup popular, Luis Bárcenas, com en l'eurodiputat Gerardo Galeote. Rajoy ha defensat que de moment "no estan imputats per cap tribunal ni estan acusats per ningú" i va assegurar que no creu que "ningú pugui provar que no són innocents".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut