Madrid

El jutge del "cas Gürtel" imputa sis delictes a un diputat autonòmic madrileny

El magistrat instructor del "cas Gürtel", Antonio Pedreira, ha imputat sis delictes al diputat del PP a l'Assemblea de Madrid Alfonso Bosch Teixidor, el primer aforat formalment imputat en aquesta causa, que avui s'ha negat a declarar davant el jutge. Així ho han confirmat fonts del Tribunal Superior de Madrid (TSJM), que han precisat que els delictes que s'imputen a Bosch són: suborn, tràfic d'influències, frau fiscal, associació il·lícita, blanqueig de capitals i falsedat documental.

Actualitzat
Pedreira, encarregat de la investigació sobre la suposada trama de corrupció lligada a càrrecs del PP, imputa aquestes mateixos delictes a l'exviceconseller d'Immigració de la Comunitat de Madrid Carlos Clemente Aguado i a l'advocat Santiago Lago Borstein, que també han comparegut avui com a imputats davant el TSJM.

Bosch s'ha acollit al dret a no declarar fins que no s'aixequi el secret de sumari, fet que, segons han assegurat les fonts consultades, no impedeix la continuació del procés contra ell.

Per la seva banda, Carlos Clemente ha manifestat als periodistes al terme de la seva compareixença que "mai, mai he rebut un euro fora del meu sou", mentre que Santiago Lago ha dit que no tenia res a veure amb aquesta situació.

La boda de la filla d'Aznar

D'altra banda, el conseller de Presidència, Justícia i Interior de la Comunitat de Madrid, Francisco Granados, ha assegurat en ser preguntat pels periodistes per la informació publicada avui al diari "El País", en la qual s'assegura que el diputat regional Bosch va treballar com a segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'El Escorial en la preparació de la boda de la filla de José María Aznar, que li preocupen tots els casos en els quals es pugui confondre la vida pública i la privada, i que si aquesta confusió es demostra "caldrà demanar les responsabilitats que siguin oportunes".

Anar al contingut