Madrid

El diputat madrileny del PP Alfonso Bosch, primer aforat imputat en el "cas Gürtel"

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha citat a declarar el pròxim dimarts com a imputats el diputat autonòmic Alfonso Bosch Tejedor i l'exviceconseller d'Immigració de la Comunitat de Madrid Juan Carlos Clemente Aguado per la seva implicació en la trama corrupta d'empreses que esquitxa al PP. D'aquesta manera, el parlamentari regional Alfonso Bosch Tejedor es converteix en el primer aforat madrileny que s'imputa en el procediment penal. La sala ha vist en la conducta de Bosch Tejedor la comesa de delictes de suborn i tràfic d'influències.

Actualitzat
L'instructor del TSJM també prendrà declaració en qualitat d'imputat al suposat cervell de la xarxa corrupta, Francisco Correa, a qui el jutge de l'Audiència Nacional va imputar delictes d'associació il·lícita, blanqueig de capital, frau fiscal, suborn i tràfic d'influències.

A més, el magistrat Antonio Pedreira ha citat pel 28 d'abril com a imputats l'advocat Santiago Lago Borstein i el 30 d'abril els empresaris Alfonso García Pozuelo-Asíns, president de la Constructora-Hispánica, i Enrique Ruiz de la Font. Es tracta de dos nous imputats en la causa penal.

L'instructor del procediment, que manté secret el sumari, seguirà celebrant noves compareixences en els pròxims dies per aclarir els fets que van sortir a la llum el passat 6 de febrer amb la detenció de cinc dels implicats, entre ells Francisco Correa.
 
Aforats madrilenys 

El Tribunal de Madrid ha considerat que entre les activitats aparentment il·lícites objecte d'investigació apareixia la possible percepció pels diputats autonòmics Alberto López Viejo, Benjamín Martín Vasco i Alfonso Bosch Tejedor "d'importants quantitats de diners en atenció a les seves activitats de mediació i influència, amb motiu de l'adjudicació de contractes a diverses empreses relacionades" amb Correa.

En l'acte d'inhibició, Garzón va acusar a López Viejo, Martín Vasco i Bosch d'haver cobrat 1,2 milions d'euros en comissions il·legals a canvi d'adjudicacions fraudulentes a les empreses liderades pel cervell de la trama, Francisco Correa. El jutge els va imputar delictes de suborn, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, falsedat i associació il·lícita.
Anar al contingut