Madrid

El TSJM imputa el diputat autonòmic del PP Benjamín Martín en el "cas Gürtel"

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha imputat Benjamín Martín Vasco, diputat a l'Assemblea de Madrid, per presumpta implicació en la xarxa de corrupció i suborns a l'entorn del PP, més coneguda com "cas Gürtel". El Partit Popular està estudiant si accepta la sol·licitud que Martín Vasco va presentar per donar-se de baixa com a militant. De la seva banda, el PSOE exigeix a Mariano Rajoy que, per respecte a la democràcia, depuri responsabilitats.

Actualitzat
Benjamín Martín Vasco ha treballat de conseller delegat i de president en diferents empreses municipals. També ha estat tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Arganda del Rey entre 1995 i 1999, i és diputat a l'Assemblea de Madrid pel PP des de fa cinc legislatures.

El Partit Popular ha evitat fer un pronunciament explícit sobre aquesta nova imputació. "Jo no puc saber si té solidesa o no té solidesa. S'haurà de veure què diuen els tribunals", ha assegurat la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que ha criticat la cobertura que fan els mitjans del procés. Que una persona que està o deixa d'estar imputada "es vagi assabentant de la seva situació pels diaris és bastant irregular i no és propi d'un Estat de dret".

Davant d'aquesta nova imputació, el PSOE ha exigit al líder del PP, Mariano Rajoy, que depuri responsabilitats immediatament. La secretària d'organització dels socialistes, Leire Pajín, ha titllat d'"insostenible" "la falta d'explicacions i la falta de depuració de responsabilitats de dirigents del PP". Pajín considera que "el comportament de la senyora Aguirre, de la senyora Mato i del senyor Rajoy són en aquests moments una burla a la democràcia."

Quan va saber que el seu nom apareixia a la resolució del jutge, Martín Vasco va deixar la presidència de la comissió d'investigació sobre l'espionatge a l'Assemblea de Madrid, l'altra presumpta trama que afectava l'entorn del PP.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut