El personal de terra d'Iberia convoca quatre dies de vaga al Prat a finals d'agost
Cues als taulells d'Iberia durant la vaga del personal de terra de finals de juliol
El Prat de Llobregat

El personal de terra d'Iberia convoca quatre dies de vaga al Prat a finals d'agost

Després de les aturades de l'últim cap de setmana de juliol, el comitè d'empresa d'Iberia Barcelona tornarà a la vaga per reclamar millores laborals

Actualitzat

Els treballadors de terra d'Iberia a l'aeroport del Prat han convocat quatre jornades de vaga per a finals de mes en demanda de millores laborals. Després de les aturades dels dies 27 i 28 de juliol, que van obligar a cancel·lar desenes de vols i van causar retards generalitzats, el personal de terra ha convocat més jornades de vaga per als dies 24, 25, 30 i 31 d'agost.

El comitè d'empresa d'Iberia Barcelona ha pres la decisió de tornar a la vaga davant el que considera "passivitat" de la companyia, que en aquestes dues setmanes no ha presentat noves propostes per atendre les reivindicacions de la plantilla ni millorar les seves condicions de treball.

Després del primer cap de setmana de protestes, els treballadors van decidir donar uns dies més de marge a l'empresa perquè assumís les seves peticions abans de convocar més aturades. La Conselleria de Treball, per la seva banda, va emplaçar direcció i comitè d'empresa a reprendre la negociació amb l'objectiu d'evitar noves aturades durant el període estival.

 

Panells de l'aeroport del Prat durant la vaga del personal de terra d'Iberia del mes de juliol (ACN)

 

Per evitar les aturades, els treballadors reclamen a l'empresa acabar amb la falta de personal, donar estabilitat a la plantilla, transformar els treballadors fixos a temps parcial a fixos a temps complet, acabar amb el que qualifiquen d'"abús" de les hores extres, una reorganització dels torns per facilitar la conciliació i acabar amb l'"excés" de les actuals càrregues de treball.

Des del comitè de vaga es demana a l'administració que "insti Iberia a dotar de mitjans suficients l'aeroport del Prat, com els que tenen aeroports de les mateixes característiques en el nostre entorn".

 

 

Fins ara, Iberia ha defensat que no pot negociar la transformació dels contractes del personal a l'aeroport del Prat perquè és una qüestió d'àmbit estatal, que està fora de les competències de negociació del comitè d'empresa a l'aeroport barceloní.

 

Servei a una trentena d'aerolínies

El personal de terra d'Iberia presta servei a una trentena d'aerolínies, entre les quals Vueling, British Airways, Air Lingus i Level. La plantilla d'Iberia a l'aeroport de Barcelona és de 2.500 treballadors, que s'encarreguen de la facturació, l'embarcament, la càrrega i descàrrega, l'assistència i el manteniment dels avions.

Aquest anunci d'aturades dels treballadors de terra arriba quan, des de divendres, hi ha en marxa una vaga dels treballadors de Trablisa, l'empresa encarregada dels controls de seguretat, per reclamar millores laborals i salarials. La protesta, però, està tenint un impacte mínim en l'operativa de l'aeroport.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut