Els treballadors de terra donen més marge a Iberia per decidir si fan vaga
El treballadors de terra d'Iberia de l'aeroport del Prat dcidiran si fan vaga durant la setmana
Aeroport del Prat

Els treballadors de terra donen més marge a Iberia abans de decidir si fan vaga

Al llarg de la setmana decidiran si continuen les aturades per reclamar més personal i acabar amb el que consideren un abús d'hores extres

Actualitzat

Els treballadors del comitè de vaga d'Iberia, reunits aquest dilluns al matí a l'aeroport del Prat, han decidit donar uns dies més de marge a l'empresa perquè assumeixi les seves peticions. Si no, decidiran si fan més vaga com la que han seguit aquest cap de setmana.

La demanda dels representants sindicals, com explica Omar Minguillón, portaveu d'UGT Iberia a l'aeroport del Prat, passa per donar estabilitat als empleats que treballen per a la companyia i convertir els contractes parcials en fixos a temps complet per acabar amb el que consideren un abús d'hores extraordinàries.

"Ara és l'empresa que les ha d'entendre i seure amb nosaltres, amb els treballadors, per intentar resoldre el problema que tenim aquí de manca d'ocupació estable i intentar a arribar a l'acord que nosaltres hem demanat de 400 eventuals transformats a fixos a temps parcial, així com la transformació dels fixos a temps parcial actuals en fixos a temps complet."

Tot i així, si les negociacions no van com esperen, al llarg de la setmana decidiran si fan més mobilitzacions o no.

Omar Minguillón, portaveu UGT Ibèria a l'Aeroport del Prat

 

Un cap de setmana complicat

A la vaga del personal de terra d'Iberia s'hi van afegir les fortes pluges de dissabte, que van aturar l'aeroport durant mitja hora. Es van registrar retards de fins a 8 hores, a més dels vols cancel·lats.

Dissabte es van cancel·lar 46 vols per la pluja i 62 per la vaga, i diumenge es van cancel·lar un total de 81 vols. Als 73 anul·lats ja anunciats per Vueling i altres companyies, se n'hi van sumar 8 més de British Airways: quatre trajectes d'anada i quatre de tornada.

Alguns passatgers han hagut de dormir a l'aeroport, d'altres han perdut connexions i n'hi ha que no han pogut anar a treballar aquest dilluns.

 

ARXIVAT A:
AeroportsPrecarietat laboralMedi ambient
Anar al contingut