Poca incidència de la vaga dels vigilants de seguretat del Prat

El govern espanyol descarta dictar un laude per acabar amb la vaga a l'aeroport del Prat

RedaccióActualitzat

El govern espanyol descarta dictar un laude per acabar amb la vaga a l'aeroport del Prat. I és que la protesta dels treballadors de seguretat ha començat aquest divendres sense problemes majors, amb les cues habituals en el període de més intensitat de vols i passatgers per les vacances d'agost.

Els viatgers han seguit les recomanacions d'Aena i s'han desplaçat a l'aeroport amb molta antelació per assegurar-se de poder agafar els vols, alguns fins i tot hi han passat la nit per no perdre els vols de primera hora.

El matí de divendres s'esperava un flux d'unes 185.000 persones i al voltant de 500 operacions de sortida.

 

Tot i la gran afluència de passatgers, no s'han registrat cues destacades. Només n'hi ha hagut algunes de més llargues i puntuals a la T2.



L'estona d'espera no ha sobrepassat els 30 minuts. Per evitar les cues, Aena ha ampliat i delimitat amb cintes el recorregut dels viatgers fins als filtres de seguretat.

Concentració dels treballadors

Els vigilants de seguretat en vaga s'han concentrat aquest divendres al migdia a l'exterior de la terminal 1, amb pancartes en què reclamaven cobrar un euro més per hora i tenir aparcament gratuït a l'aeroport.

A més, denunciaven que AENA ha permès Trablisa destinar només 5 vigilants per porta, enlloc dels 6 que tocarien. Segons el comitè de vaga, l'objectiu d'aquest canvi era poder obrir més portes i evitar llargues cues com a conseqüència de la vaga.

Els treballadors asseguraven que això comporta un risc extra per a la seguretat, perquè s'estan fent, diuen, la meitat dels controls aleatoris respecte la mitjana habitual.

També han afirmat que Trablisa ha portat a Barcelona 6 vigilants de Mallorca per reforçar el servei i substituir els que fan vaga, tot i que l'empresa nega que els reforços tinguin aquest objectiu.

Vaga indefinida

L'empresa Trablisa ha volgut tranquil·litzar els usuaris, explicant que els serveis mínims funcionaven correctament i els temps de pas pels filtres de seguretat eren bons, d'uns 17 minuts, habituals en aquestes èpoques de vacances.

La vaga dels treballadors de seguretat de l'aeroport de Barcelona ha començat la mitjanit de divendres amb serveis mínims del 90%.

La protesta ha arribat després que dijous l'assemblea de treballadors rebutgés la proposta presentada per la direcció de Trablisa, l'empresa concessionària del servei, per aturar la vaga.

El personal considera que les demandes per millorar els salaris i les condicions laborals no queden satisfetes, mentre que la companyia entén que compleix el conveni.

Trablisa recol·locarà personal d'altres localitzacions a Barcelona per reduir al màxim els problemes als passatgers durant la vaga.

L'empresa acusa el comitè de vaga de fer pressió després d'haver arribat a acords de millora salarial a principis d'estiu.

 

 

ARXIVAT A:
Aeroports
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut