Els vigilants del Prat rebutgen la proposta de l'empresa i van a la vaga indefinida

L'última oferta de Trablisa per frenar l'aturada només ha tingut 2 vots a favor, mentre que 175 treballadors s'hi han oposat

RedaccióActualitzat

Els treballadors de seguretat de l'aeroport del Prat aniran a la vaga indefinida a partir d'aquest divendres. El col·lectiu ha decidit en assemblea, aquest dijous a la tarda, rebutjar la proposta que els havia fet la direcció de l'empresa, Trablisa, en una reunió de mediació que va acabar sense acord.

La vaga començarà a la mitjanit, amb uns serveis mínims del 90%, dictats pel govern espanyol.

 

Només dos vots a favor

Els 500 treballadors dels filtres de seguretat han votat fins a les sis de la tarda. La participació ha estat molt baixa, perquè, segons el comitè, molts dels implicats han optat directament per no votar una proposta "buida de contingut".

En qualsevol cas, el resultat de la votació ha estat aclaparador. Hi ha hagut 175 vots en contra de la proposta i només 2 a favor.

El comitè s'ha mostrat indignat amb l'oferta, que han considerat del tot insuficient.

Satisfacció entre els treballadors per la votació que ha avalat anar a la vaga


Pendents de si es repeteix el col·lapse del 2017

Després de fer-se públic el resultat, el comitè d'empresa ha denunciat la falta de resposta a les seves demandes, com ha denunciat un dels representats dels treballadors, Ricardo Mora:

"Hem tornat a guanyar els treballadors davant la injustícia d'aquesta empresa. Tot el que hem proposat en aquesta vaga és més que sabut per part de tots els polítics i ningú hi ha posat solució. A diferència de l'altra empresa, que es deia Eulen, aquesta empresa no té ganes d'arreglar res."

Mora ha afegit que les repercussions en els usuaris del Prat són responsabilitat de l'empresa:

"Qui segresta els passatgers és l'empresa. Per la seva falta de personal, falta de mitjans i tot el que està en mal estat en aquest aeroport."

Juan Carlos Giménez, assessor del comitè de vaga


Mora ha dit que no té "ni idea" de la incidència que tindrà la vaga. En canvi, l'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha augurat que aquest divendres no es repetirà el caos del 2017, però ha advertit que l'aeroport del Prat està sobredimensionat:

"Ningú incomplirà els serveis mínims. No tindrem problemes de cues que siguin generats pels treballadors. Això segur, perquè a més tindran la Guàrdia Civil a sobre. Si hi ha cues, és perquè l'aeroport del Prat s'ha quedat petit i hi ha pocs controls. S'hauria de fer més gran per evitar cues."

Al matí, en declaracions a Catalunya Ràdio, també ha dit que els treballadors estan indignats, perquè l'empresa no ha tingut en compte les seves reivindicacions econòmiques:

"Els treballadors ja ens han comunicat que estan cabrejats i que no val la pena votar aquesta proposta, perquè no arriba ni a proposta. Aquesta empresa, que és molt mentidera, ens ha donat zero cèntims del que es demanava."

 

Trablisa: "S'ha dimensionat la plantilla"

 

Per la seva banda, la directora de Recursos Humans de Trablisa, Pilar Albacete, coincideix que la situació del Prat és singular, però afirma que han pres mesures i han augmentat la plantilla, de 320 treballadors a 500:

"S'ha dimensionat la plantilla. Des que hem començat el servei a l'aeroport, la plantilla s'ha incrementat un 44% enfront d'un increment del trànsit de passatgers del 5,64%."

Albacete lamenta que els treballadors posin les qüestions econòmiques de les operatives i els recorda que han d'adreçar les seves demandes a les instàncies legals competents i no a l'aeroport.  

 

ARXIVAT A:
AeroportsPrecarietat laboralMobilitat
Anar al contingut