Barcelona

El Patronat de la Sagrada Família presenta el programa pels 125 anys de l'inici del temple

El Patronat de la Sagrada Família ha presentat els actes que durant tot aquest any tindran lloc per commemorar els 125 anys de la col·locació de la primera pedra del temple expiatori. Una il·luminació nocturna especial a la façana de la Passió, una escultura dedicada a Sant Jordi o una exposició sobre l'obra de l'arquitecte japonès i admirador de Gaudí Kenji Imai són alguns dels actes previstos. La Sagrada Família va començar a alçar-se el 1882, i més d'un segle després el monument continua despertant admiració a tot el món.

Actualitzat

Per commemorar aquest 125è aniversari, aquest dilluns al vespre s'ha inaugurat la nova il·luminació del temple projectat per Antoni Gaudí, dirigida per Albert Camps. Un total de 40.000 kilowatts que cada nit, entre les vuit i les deu del vespre, il·luminaran la façana de la Passió.

Una altra de les activitats previstes per commemorar, al llarg de tot any, l'aniversari de l'inici de la construcció del carismàtic temple és la inauguració d'una escultura dedicada a Sant Jordi, obra de l'arquitecte Josep Maria Subirachs. L'escultura s'instal·larà al jubé del temple i durant l'acte d'inauguració, que se celebrarà el pròxim 22 d'abril, es farà un recital de poesia dedicat a Sant Jordi i es retrà homenatge a Subirachs.

A principis de juny, la Sagrada Família acollirà una exposició sobre l'obra de l'arquitecte japonès i admirador de Gaudí Kenji Imai, i també se celebrarà un cicle de conferències sobre Gaudí.

La junta constructora de la Sagrada Família també ha convocat un concurs internacional d'idees perquè arquitectes de tot el món presentin projectes d'urbanització dels entorns del temple, que inclouen des de les places adjacents a un possible nou vial entre els carrers de Mallorca i Diagonal. També s'ha convocat pel mes de juliol un màster internacional en el qual es desenvoluparà el tema: "Projectar els entorns de la Sagrada Família", coordinat per Ferran Segura, professor d'Urbanisme de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (Etsab).

L'any de commemoració es tancarà el 19 de març del 2008 amb una missa solemne a l'interior del temple.

Anar al contingut