El president del Parlament, Roger Torrent, en l'acte de la Fundació Josep Irla (ACN)
El president del Parlament, Roger Torrent, en l'acte de la Fundació Josep Irla (ACN)

El Parlament denunciarà Llarena per "vulnerar els drets" dels diputats presos

Actualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat que la cambra catalana presentarà aquest divendres una denúncia contra diversos magistrats del Tribunal Suprem, entre els quals Pablo Llarena, perquè creu que han impedit als diputats empresonats exercir els seus drets polítics.

En la clausura de la Nit Irla a l'Ateneu Barcelonès, Torrent va explicar que la denúncia, aprovada per la Mesa el mes d'abril passat, serà pels presumptes delictes de "detenció il·legal, vulneració de drets fonamentals i prevaricació judicial". Anirà dirigida contra el jutge instructor de la causa contra els líders independentistes, Pablo Llarena, i contra els tres magistrats que integren la sala d'apel·lacions del Tribunal Suprem.

"En nom del Parlament presentaré una denúncia contra el tribunal que manté com a presos polítics diversos diputats i els impedeix exercir els seus drets fonamentals"

Els diputats actualment a la presó són Oriol Junqueras i Raül Romeva, d'Esquerra Republicana; i Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez, de Junts per Catalunya. Els dos últims van optar a la presidència de la Generalitat, però Sànchez no va obtenir el permís del jutge per acudir al Parlament i Turull va ser empresonat entre el primer i el segon debat d'investidura.

"Explorar nous territoris"

En el transcurs de l'acte, Torrent ha demanat a l'independentisme que surti de la seva "zona de confort" per tal d'ampliar la base, perquè considera que actualment els independentistes no són prou:

"No es tracta de ser els més independentistes, es tracta de fer més independentistes. No es tracta de ser els més republicans, es tracta de fer més republicans. Cal explorar nous territoris polítics"

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
Anar al contingut