El Parlament de Catalunya, a favor d'acollir refugiats

La cambra catalana critica el preacord entre la UE i Turquia i sol·licita al govern espanyol que el bloquegi

RedaccióActualitzat

El Parlament expressa la voluntat de Catalunya d'acollir refugiats i exigeix la fi de la violència a Síria. Ho ha fet a través d'una declaració institucional, firmada per tots els grups, a 2 dies d'una manifestació a Barcelona per condemnar la situació dels refugiats. 

La cambra catalana ha llegit aquest dijous un manifest que mostra la seva preocupació pel preacord entre la UE i Turquia sobre els refugiats i sol·licita al govern espanyol que el bloquegi perquè "pot vulnerar greument la legislació que protegeix les persones refugiades i empitjorar la crisi humanitària que estan vivint". El text recorda que l'acollida de persones refugiades és un deure per a tots els països democràtics, tal i com estableix la Convenció de Ginebra, que forma part de la legalitat.

La cambra expressa la disponibilitat de Catalunya per acollir refugiats i insta les institucions catalanes, espanyoles i europees a intensificar les actuacions per millorar les condicions de vida en els camps d'acollida i també en les rutes de trànsit, posant especial atenció en els grups més vulnerables, les dones i els nens.

Aquest dissabte l'Assamblea d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme convoca una manifestació per condemnar la situació dels refuigats, coincidint amb el dia internacional contra el racisme. La marxa començarà a les 5 de la tarda a l'Estació de França.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut