El pontífex apel·la al diàleg i a la pau "als països amb problemes, Espanya també"
El papa diu que "Espanya també té problemes" i que cal "dialogar per resoldre'ls" (Reuters/Remo Casilli)

El papa inclou Espanya entre els "països que tenen problemes" i apel·la al diàleg

El Sant Pare s'hi ha referit en una roda informativa a l'avió de tornada a Roma des del Japó quan li han preguntat sobre el conflicte a Hong Kong

RedaccióActualitzat

El papa Francesc ha parlat a les últimes hores de diversos conflictes al món, també del que passa a Catalunya, de manera implícita. A la diplomàcia espanyola no li haurà fet cap gràcia que el pontífex hagi dit que cal "dialogar per resoldre problemes" com el que viu "també Espanya". Ho ha reclamat en un vol de tornada a Roma del viatge oficial al Japó, durant una roda de premsa.

Quan li han preguntat sobre el conflicte de Hong Kong, el papa ha lamentat que hi hagi altres zones del món amb problemes:

"Pensi en Xile, pensi en França, la democràtica França: un any d'armilles grogues. Pensi en Nicaragua, i en altres països de l'Amèrica Llatina que tenen problemes com aquest, i fins i tot alguns països europeus. És general"

 

El papa responent a les preguntes dels periodistes al mateix avió (Reuters/Remo Casilli)

En aquest punt, el Sant Pare s'ha referit a Espanya...

"Jo respecto la pau i demano que hi hagi pau en tots aquests països que tenen problemes, Espanya també té problemes. Convé relativitzar les coses i fer una crida al diàleg, a la pau, de manera que els problemes puguin ser resolts"


El papa no ha expressat mai una posició oficial sobre el conflicte a Catalunya. En aquesta ocasió n'ha parlat a partir d'una qüestió sobre el moviment massiu dels estudiants a Hong Kong. Els mateixos estudiants de l'ex-colònia britànica han fet sovint paral·lelismes entre la seva causa i el que està passant aquí.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàReligióPapa FrancescVaticà
Anar al contingut