Dario, de tres anys, al volant del nou 'Rayo MacRuti' als passadissos de pediatria de l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, e…
Dario, de tres anys, al volant del nou 'Rayo MacRuti' als passadissos de pediatria de l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, el 19 de febrer de 2019 (horitzontal)

El nou 'Rayo MacRuti' substitueix els llits d'hospital i porta els infants de Can Ruti fins a quiròfan

ACN Badalona.-Els nens ingressats a Can Ruti i que esperen per ser operats tenen a partir d'ara un trasllat més amable fins a quiròfan. Des d'aquest dimarts, la planta de Pediatria de l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona compta amb un vehicle elèctric de joguina que els nens podran utilitzar per anar des de la seva habitació fins al quiròfan, substituint els tradicionals llits d'hospital. L'adquisició del cotxe, un Mini batejat amb el nom de 'Rayo MacRuti', ha estat possible gràcies a l'aportació d'un ciutadà anònim a través de Creu Roja. La cap del servei de cirurgia pediàtrica de Can Ruti, Marta de Diego, assegura que detalls com aquests ajudaran els nens a afrontar l'operació més contents.

Humanitzar l'hospital i normalitzar el fet d'estar-hi ingressat o haver-se d'operar. Aquest és un dels grans objectius de la planta de Pediatria de l'hospital de Can Ruti, que treballa des de fa anys per fer més amable l'estada dels infants. Actualment es fan diversos projectes amb pallassos, mags, músics teràpies amb gossos o projectes artístics de l'aula hospitalària.A més, tota la planta te una decoració i ambientació que trenca amb la fredor que caracteritza normalment els espais sanitaris. La darrera incorporació és 'Rayo MacRuti', un vehicle elèctric de joguina que els mateixos nens conduiran des de la seva habitació fins a quiròfan abans de sotmetre's a una intervenció.El cotxe és per a nens de fins a sis anys. La cap de cirurgia pediàtrica de Can Ruti, Marta de Diego, assegura que aquesta és una franja d'edat on és "difícil" que entenguin que els està passant i valora que iniciatives així "els ajuda molt". De Diego diu que l'objectiu és que els nens visquin la seva situació "de manera més normalitzada" i arribin "contents" a l'operació.Amb tot, però, De Diego reconeix que els pacients nens "són millors que els adults, sempre que no se'ls enganyi". La cap de cirurgia pediàtrica aplaudeix que als infants se'ls expliqui "amb les seves paraules" què és el que els passa per reduir l'angoixa que suposa no saber "on van ni que els faran".

Anar al contingut