Jorge Azcón, durant el seu discurs de presa de possessió (EPTV / Fabián Simón)

El nou president de l'Aragó demana "fermesa" en la defensa de l'Estatut i la Constitució

En el discurs de presa de possessió, Jorge Azcón ha alertat contra els projectes polítics que volen fer servir l'Aragó com a "diana" per "intentar trencar Espanya"

El nou president de l'Aragó, el popular Jorge Azcón, ha pres possessió del càrrec aquest divendres i ha fet un discurs en què ha promès fermesa i ambició per posar en marxa grans projectes.

Després del jurament del càrrec, també ha advertit que no seran aliats de ningú que vulgui fer servir l'Aragó com a "diana" per intentar trencar Espanya.

Jorge Azcón ha assegurat que, per als aragonesos, ser "lleial a la nació" vol dir "participar activament en la seva construcció" des del seu "caràcter específic" i "evitar que prosperin els projectes que pretenen desmembrar o desfer aquesta nació".

"Defensar la Constitució i l'Estatut ha de ser un compromís personal i sincer. La voluntat dels ciutadans no pot estar condicionada per unes minories que volen desfer la convivència que ha portat prosperitat al conjunt dels espanyols."

A l'acte, amb 300 convidats, hi han assistit, entre d'altres, el president del País Valencià, Carlos Mazón; el del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández; l'expresident aragonès Javier Lambán; la presidenta de les Corts Valencianes, Marta Fernández, i els portaveus de tots els grups parlamentaris del País Valencià, excepte els de Podem i IU.

Jorge Azcón amb el president valencià, Carlos Mazón, i l'expresident aragonès Javier Lambán (EPTV / Fabián Simón)


Vox no va aplaudir la condemna a la violència masclista

Azcón va ser investit president de l'Aragó aquest dimecres gràcies als vots de Vox, amb qui formarà un govern de coalició, i de l'únic diputat del PAR (Partit Aragonès Regionalista).

Azcón firmant el nomenament del nou executiu a Saragossa, aquest divendres (Govern d'Aragó)

En el seu discurs d'investidura va defensar el pacte amb l'extrema dreta, però també es va desmarcar d'alguns dels seus postulats quan va condemnar els últims assassinats masclistes.

Els diputats de Vox presents a la cambra van ser els únics que no van aplaudir les seves paraules de rebuig i condemna a la violència masclista, com es pot veure en aquestes imatges:


Les primeres decisions de les coalicions PP-Vox

L'Aragó és la quarta comunitat on el PP i Vox governaran junts després dels acords entre els populars i l'extrema dreta al País Valencià, Extremadura i Castella i Lleó, arran dels resultats obtinguts a les eleccions municipals i autonòmiques del 26 de maig.

Al País Valencià, el nou govern de Carlos Mazón ja ha començat a desfer les polítiques del seu predecessor, el socialista Ximo Puig, i ha anunciat que eliminarà el català de les escoles de comarques considerades castellanoparlants. L'aliança PP-Vox també ha censurat publicacions en català, com ha passat a Borriana, entre altres atacs a la cultura i al model lingüístic.

A Extremadura, una de les primeres decisions del nou govern de coalició presidit per la popular María Guardiola ha estat eliminar la Conselleria d'Igualtat i crear direccions de Tauromàquia i Caça. També preveu derogar la llei de memòria històrica en un futur pròxim.

 

ARXIVAT A:
AragóEleccions autonòmiques 26MPP
Anar al contingut