La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació de l'assassinat masclista de Pozoblanco, a Còrdova (EFE/Salas)

Assassinen dues dones a Còrdova i Tenerife i pugen a tres els crims masclistes en 24 hores

Amb el cas d'aquest dilluns a Almeria, són 3 les dones mortes en menys de 24 hores a mans de les seves parelles

Actualitzat

Dues dones, de 32 i 91 anys, han mort aquest dimarts a mans de les seves parelles, una a Còrdova i l'altra a Tenerife. Amb la dona de 27 anys assassinada aquest dilluns a Almeria pel marit, que ha estat detingut, són tres les dones mortes en 24 hores a Espanya.

La Delegació del Govern per la Violència de Gènere ha confirmat aquest dimecres al matí que es tracta de dos assassinats masclistes més, com va fer dimarts el Ministeri d'Igualtat en el cas d'Almeria, i arriba a 35 el número de víctimes aquest 2023, i a 1.219 les dones assassinades des del 2003, segons dades del ministeri.


Assassina la dona i se suïcida a Pozoblanco

La Guàrdia Civil, que ha acudit aquest dimarts a un domicili de Pozoblanco, a Còrdova, treballa amb la hipòtesi que l'home, de 39 anys, ha mort la seva dona i després s'ha suïcidat.

La policia ha trobat els cadàvers de la parella a la casa on vivien. Els veïns han donat l'avís després que una de les filles del matrimoni els ha alertat.  

Els investigadors han constatat que hi havia denúncies prèvies per violència masclista i constaven al sistema VioGén (de protecció de víctimes de violència masclista), però el cas estava inactiu des del 2018 i ja no hi havia mesures de protecció ni cap ordre d'allunyament en vigor.

La parella, que tenia tres fills menors, sembla que estava en tràmits de separació, segons les fonts esmentades.

Els fills de la parella, que han estat atesos pels serveis socials i psicòlegs de la Creu Roja, elevarien a 39 els menors que han quedat orfes aquest 2023 a conseqüència de crims de violència masclista. Ja són 416 les víctimes vicàries des del 2013.

L'Ajuntament de Pozoblanco ha decretat dos dies de dol i de rebuig als fets. A la localitat de Villanueva de Córdoba, a pocs quilòmetres de Pozoblanco, d'on era natural la víctima, el consistori també ha decretat un dia de dol oficial.

 

Parella nonagenària de Tenerife

Una dona de 91 anys ha estat assassinada de forma violenta a la localitat de Valle Guerra, a La Laguna, Tenerife, segons els indicis recollits per la Policia Nacional. Els agents han detingut el presumpte autor, el marit de la víctima, de 92 anys.

El cas s'investiga com a presumpte crim masclista pels indicis de mort violenta.

Després d'un mes de juliol especialment tràgic, durant el qual s'han registrat 9 víctimes, el Ministeri d'Igualtat va reunir un comitè de crisi per l'elevat nombre d'assassinats masclistes. La ministra Irene Montero va fer una crida a la ciutadania de tolerància zero davant de qualsevol indici i va demanar la col·laboració ciutadana per denunciar aquestes situacions. Durant la reunió, a la qual van assistir representants del Ministeri de Justícia, la Fiscalia i les comunitats autònomes, es va alertar de la perillositat de l'estiu per a les dones víctimes de maltractaments.
 

On es pot demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista, hi ha el telèfon 900 900 120, específic d'atenció i informació. Funciona les 24 hores de cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial. En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el número de WhatsApp 601 001 122, per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la situació econòmica de cadascú.

 

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclistaMenorsGuàrdia CivilPolicia Nacional
Anar al contingut