Handbol

El Löwen assalta el Palau en la primera jornada de la Lliga de Campions d'handbol (30-31)

El Barça Borges ha començat de la pitjor manera possible la seva participació a la Lliga de Campions d'handbol. L'equip de Xavi Pascual ha perdut al Palau contra el Rhein-Neckar Löwen -quart de la Lliga alemanya- per 30-31. Ha estat un matx igualat, intens i polèmic, marcat per la duresa del joc visitant i per la qualitat del seu extrem, Ivan Cupic, que ha entrat com un punyal per la banda dreta, sobretot a la segona part. El Barça, molt irregular, ha deixat escapar quatre gols d'avantatge vuit minuts abans del final (25-21). Ara cal refer-se de cara al difícil compromís de diumenge vinent a la pista del Kiel.

Tot i que el Barça Borges ha anat al davant en el marcador durant gairebé tota la primera part, el Rhein-Neckar Löwen ha estat capaç de marxar al vestidor amb un gol d'avantatge fet a l'últim segon (13-14). Ha estat un període marcat pel joc dur dels alemanys, que han lesionat -fortuïtament i només durant uns minuts- Albert Rocas i Víctor Tomàs. El millor moment blaugrana ha arribat a l'equador, quan un penal aturat per Saric combinat amb dos gols consecutius de Rutenka han augmentat la diferència a tres gols (10-7). Però, arran de dues inferioritats consecutives, els visitants s'han refet, han eixugat el desavantatge i han sabut aprofitar la manca de sang freda de l'equip de Xavi Pascual.

La represa ha començat de la pitjor manera possible: amb un parcial d'1-5 que ha posat el Barcelona contra les cordes. El desencert de cara a porteria i les facilitats defensives han permès al Löwen agafar un avantatge màxim de quatre gols (15-19). Ha estat llavors quan Nagy i Rutenka han agafat les regnes de l'equip per iniciar la remuntada, afavorida per les justes exclusions amb què els arbitres han sancionat els alemanys. Així hem passat a un parcial de 10-2 que tornava a decantar la balança a favor dels locals (25-21).

Cupic, un malson

Però el Löwen no havia dit pas l'última paraula. A poc a poc han tornat a centrar-se en el partit, esperonats pels gols de l'extrem Ivan Cupic, i s'han col·locat un gol per davant quan faltaven cinc minuts pel final (27-28). L'alarma d'una possible derrota ha encès el Palau, cosa que ha obligat els seus jugadors a fer un esforç més per evitar-la. El matx ha guanyat intensitat i polèmica, com quan els àrbitres han permès un atac del Löwen que ha acabat en gol mentre Sorhaindo estava estès al terra, lesionat. Cupic, amb 10 gols, ha tret de polleguera la defensa. Amb 30-31, el Barça ha tingut l'opció de salvar un punt, però ningú no ha pres la responsabilitat d'intentar el llançament salvador i la desfeta ja ha estat inevitable.