Barcelona

El jutge demanarà per segon cop al TSJC investigar Germà Gordó pel cas del 3%

La fiscalia creu que cada vegada més indicis apunten que l'home de confiança d'Artur Mas feia d'intermediari de Viloca. Gordó ho nega tot.

RedaccióActualitzat
El jutge del Vendrell demanarà per segona vegada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que s'investigui l'exconseller Germà Gordó en el cas del 3%.

La fiscalia creu que cada vegada més indicis apunten que l'home de confiança d'Artur Mas era l'intermediari entre el partit i els adjudicataris d'obra pública, l'aconseguidor de les obres a canvi de donacions al costat del tresorer Andreu Viloca. És la tesi que des de fa mesos sostenen els investigadors.

Al desembre, van demanar al jutge del Vendrell investigar Gordó, sobre aquesta base. Com que és diputat i, per tant, aforat, investigar Gordó és cosa del TSJ. La sala civil i penal ho va estudiar i l'11 de gener va decidir que en aquell moment no hi havia prou motius. Expliquen fonts judicials que el ponent d'aquella decisió va ser el magistrat Enric Anglada.

Des de la Fiscalia Anticorrupció sostenen que aquesta a decisió tindria a veure amb la relació d'estreta amistat entre el magistrat Anglada i Núria Bassols, comissionada per la transparència en el govern d'Artur Mas fins al gener de l'any passat, quan va tornar al seu lloc de magistrada. El govern Puigdemont la va destituir coincidint amb el que li havia passat al seu marit. Bassols -coincidència de cognoms- és la dona de Josep Manel Bassols, exalcalde convergent d'Anglès i un dels empresaris detinguts diverses vegades i investigats en la trama del 3% per si va pagar les comissions.

Les mateixes fonts coneixedores de les decisions dins el TSJC precisen que el magistrat Anglada va demanar abstenir-se en la votació sobre Gordó, però que la seva petició va ser rebutjada. Ara, el jutge del Vendrell es planteja tornar-se a adreçar al TSJ, cosa que podria fer en els pròxims dies.

Mentrestant, Gordó nega les acusacions de fer d'intermediari, diu que, si un empresari li venia per fer una donació, el redirigia al responsable de finances del partit, i defensa que totes les donacions al partit són públiques i transparents.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut