El Suprem proposa jutjar el magistrat del Constitucional acusat de pegar la dona
El Suprem veu indicis de delicte contra el jutge Fernando Valdés Dal-Ré (Europa Press via Tribunal Constitucional)
Madrid

El jutge del Constitucional processat per violència masclista deixa el càrrec

Fernando Valdés ha presentat la renúncia al TC la setmana després que el Suprem va concloure que hi havia indicis de criminalitat contra ell per maltractaments

RedaccióActualitzat

El jutge del Constitucional processat per presumptes maltractaments a la seva dona ha renunciat al seu lloc a l'alt tribunal. La setmana passada, el Suprem va proposar jutjar-lo perquè va veure indicis de criminalitat contra ell. 

Aquest dimecres, segons ha confirmat el Tribunal Constitucional en un comunicat, Fernando Valdés Dal-Ré ha presentat la renúncia al president de l'organisme, Juan José González Rivas. La dimissió es publicarà al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) els pròxims dies. 

El jutge instructor va decidir fa just set dies processar-lo i va traslladar-ho a la Fiscalia perquè, en un termini de 10 dies, es pronunciés sobre l'obertura de judici oral o bé l'arxivament de la causa. 

Ara, però, amb la renúncia, Valdés perd la condició d'aforat i el cas tornarà a un jutjat ordinari

 

Detingut un magistrat del Tribunal Constitucional acusat de violència masclista
Seu del Tribunal Constitucional, a Madrid (Europa Press/Eduardo Parra) (Europa Press/Eduardo Parra)

 

El TC ha comunicat la decisió a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, perquè el magistrat va ser proposat per la cambra baixa i, més concretament, pel PSOE, i també a l'instructor de la sala segona del Suprem, Andrés Martínez Arrieta. 

Valdés estava apartat de les funcions al TC per baixa mèdica, a causa d'una malaltia que, recentment, el va fer estar hospitalitzat.

Va ser detingut l'11 d'agost després d'una forta discussió amb la seva parella al domicili familiar, al municipi madrileny de Majadahonda i arran de la denúncia d'uns testimonis dels fets. 

El mandat de Valdés va caducar fa 10 mesos i és el seu lloc és un dels quatre del Tribunal Constitucional que està pendent de renovació. 

 

 

ARXIVAT A:
JudicialTribunal Constitucional Violència masclistaTribunal Suprem
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut