El Suprem proposa jutjar el magistrat del Constitucional acusat de pegar la dona
El Suprem veu indicis de delicte contra el jutge Fernando Valdés Dal-Ré (Europa Press via Tribunal Constitucional)
Madrid

El Suprem proposa jutjar el magistrat del Constitucional acusat de pegar la dona

L'instructor veu indicis de delicte contra el jutge Fernando Valdés i planteja a la Fiscalia que se'l jutgi per maltractaments

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem proposa jutjar el magistrat del Tribunal Constitucional Fernando Valdés per, presumptament, haver maltractat la seva dona.

Un cop acabada la investigació del cas, el jutge del Suprem Andrés Martínez Arrieta considera que hi ha indicis de delicte contra ell i passa la pilota a la Fiscalia perquè, en un termini de deu dies, decideixi si demana l'obertura de judici oral o bé l'arxivament de la causa.

Uns vianants van alertar d'una agressió

Valdés va ser detingut l'11 d'agost passat després que una forta discussió al seu domicili, al municipi madrileny de Majadahonda, va alertar algunes persones que passaven per l'exterior, tot i que l'home va passar les cortines per evitar que el veiessin.

"Des de fora, els vianants van percebre moviments bruscos i cops, que van determinar una lesió, no diagnosticada, al dors de la mà dreta de la dona", explica la interlocutòria del jutge. També hi consta que la dona va demanar auxili cridant "socors, auxili, ajudin-me, per favor".

Interrogats pel jutge Martínez Arrieta, tant el magistrat com la seva esposa i una filla de Valdés van negar cap violència física o verbal. La parella va afirmar que havien tingut una discussió que es podria haver "tret de context".

 

El magistrat del Tribunal Constitucional Fernando Valdés en una imatge d'arxiu

Alliberat per motius de salut

Després de passar unes hores detinguts, la titular del jutjat de primera instància número 7 de Majadahonda el va deixar en llibertat sense fiança, tenint en compte motius de salut -va tenir una insuficiència respiratòria mentre estava detingut-, l'edat -75 anys- i el context de la pandèmia.

Un cop traslladat el cas al Suprem, per la seva condició d'aforat, l'instructor ha proposat jutjar-lo per un delicte de l'article 153 del Codi Penal, que preveu condemnes de sis mesos a un any de presó o treballs a la comunitat per aquests casos, una pena que pot ser superior si els fets han passat al domicili comú.

Valdés, que està malalt i recentment ha estat ingressat, va ser nomenat magistrat del TC a proposta del PSOE. El seu mandat va acabar fa 10 mesos i és un dels quatre jutges de l'alt tribunal pendent de renovació. Actualment, està apartat de les funcions al tribunal per baixa mèdica.

 

 

ARXIVAT A:
Tribunal Constitucional JudicialTribunal Suprem Violència masclista
Anar al contingut