El fill gran de Jordi Pujol i Marta Ferrussola havia demanat un desbloqueig parcial (ACN/Andrea Zamorano)

El jutge autoritza Jordi Pujol Ferrusola a cobrar el salari mínim d'un compte embargat

Havia sol·licitat un desbloqueig parcial dels comptes per pagar les despeses de "manteniment" ordinàries

Redacció / AgènciesActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha autoritzat el desbloqueig dels comptes de Jordi Pujol Ferrusola, el fill gran de l'expresident de la Generalitat, perquè pugui disposar d'un màxim de mil euros mensuals, que és l'equivalent al salari mínim interprofessional.

Segons han informat fonts jurídiques, el magistrat ha estimat així la petició de la defensa, que el mes d'octubre passat havia sol·licitat el desbloqueig parcial d'un dels comptes bancaris de Pujol Ferrusola per atendre les despeses de "manteniment" ordinaris del processat.

Pujol Ferrusola té bloquejats els seus comptes bancaris per ordre de l'Audiència Nacional, per fer front al pagament de les responsabilitats pecuniàries que puguin derivar-se del judici que haurà d'afrontar, al costat del pare i la resta dels germans, per presumpte cobrament de comissions il·legals d'empresaris.

Pedraz va enviar el passat mes de juny la família Pujol a judici per fets que, segons el seu parer, poden ser constitutius d'associació il·lícita, blanqueig de capitals, delicte continuat de falsificació de document mercantil, 7 delictes contra la Hisenda Pública i un altre de frustració de l'execució.

Per aquests fets, la Fiscalia demana una condemna de 9 anys de presó per a l'expresident català, mentre que per als seus set fills sol·licita penes que oscil·len entre els 8 i els 29 anys de presó que reclama per al primogènit, Jordi Pujol Ferrusola.


Les fiances de l'exmatrimoni

El passat mes de desembre, Pedraz va aixecar l'embargament dels béns, comptes bancaris i fons d'inversió de Mercè Gironès, exesposa de Jordi Pujol Ferrusola, un cop va dipositar els 400.000 euros que se li van imposar com a fiança quan es va enviar el cas a judici.

Quan va enviar el cas a judici, el jutge va fixar una fiança de 7,5 milions d'euros a Pujol Ferrusola i 400.000 euros per a Gironès, qui va oferir al jutjat 800.000 euros dels seus comptes per cobrir les eventuals indemnitzacions a què pot ser condemnada en sentència.

També Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident català, va dipositar la fiança fixada per l'Audiència Nacional, mitjançant un compte amb saldo de 3,8 milions, del qual són titulars dues empreses seves que el jutge creu que van facilitar el cobrament de comissions i el posterior blanqueig.

 

ARXIVAT A:
JudicialJordi Pujol
Anar al contingut