L'acusat, durant el judici a l'Audiència de Girona (ACN/Marina López)
L'acusat, durant el judici a l'Audiència de Girona (ACN/Marina López)

El jurat declara culpable d'assassinat l'acusat del crim de Sant Pere Pescador del 2017

El fiscal, l'acusació particular i la defensa mantenen la petició de 17 anys de presó

Redacció/AgènciesActualitzat

Culpable d'assassinat. És el veredicte del jurat popular per unanimitat. Segons aquest veredicte, entre les 11.30 i les 12 del migdia del 10 de juny del 2017, Manuel Rodríguez Origain va atacar la víctima, un veí de Figueres de 82 anys, "per l'esquena i per sorpresa", el va "subjectar pel coll" i el va escanyar fins a causar-li la mort.

Va passar en un aparcament de cotxes prop de la platja a Sant Pere Pescador.

Segons el jurat, l'acusat era "plenament conscient" que la víctima no es podria defensar "per la seva avançada edat, per la força utilitzada i per la manera d'atacar-lo".

A l'hora de declarar-lo culpable d'assassinat, el jurat es basa en les restes d'ADN de l'acusat localitzades al lloc del crim, en l'informe forense i en el reconeixement dels fets que ha fet el mateix acusat al judici.

A més, i també per unanimitat, el tribunal popular l'ha declarat culpable de robatori amb violència d'ús de vehicle.

La platja de Sant Pere Pescador on va aparèixer l'home mort
La platja de Sant Pere Pescador on va aparèixer l'home mort

El jurat argumenta que la investigació dels Mossos d'Esquadra rastrejant el cotxe de la víctima va permetre traçar el recorregut de fugida des de Sant Pere Pescador fins a França, on va abandonar el vehicle a l'àrea de servei Village Catalan, a Banyuls.

També explica que dins el vehicle van trobar dues empremtes dactilars de l'acusat - una en un tiquet de l'autopista i una altra en una bossa on hi havia roba víctima - que proven que va ser qui va robar el cotxe al veí de Figueres i qui el va conduir fins a França per fugir.

El fiscal Víctor Pillado, l'acusació particular en nom de la família de la víctima i la defensa encapçalada per l'advocat Toni Quera han mantingut la petició de 17 anys de presó, 15 per l'assassinat i 2 pel robatori. El judici ha quedat vist per a sentència.

L'acusat ha reconegut els fets en el judici que va començar aquest dilluns a l'Audiència de Girona.

Assegura no recordar com ni per què el va asfixiar però sí que va fugir amb el cotxe de la víctima quan va ser "conscient" del que havia fet.

Ha explicat que va cobrir el cos de la víctima perquè li va "fer pena" i va buscar la manera de fugir:

"Jo ja estava fugint de la presó de Castelló, em vaig espantar, vaig veure davant meu un cotxe amb les claus i el vaig agafar."

Segons l'acusat, no sabia que es tractava, precisament, del vehicle de la víctima. El va agafar i va conduir fins a França. El 19 de setembre del 2017 el van detenir a Itàlia i el van extradir al país.

 

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut