Madrid

El govern no confirma ni nega la reunió amb ETA i diu que no hi ha res rellevant per comunicar

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha comparegut davant els mitjans de comunicació després que alguns informessin avui que el govern espanyol i ETA van mantenir dijous passat la primera reunió després de l'anunci d'alto el foc de la banda. Rubalcaba ha evitat confirmar o desmentir la notícia, i només ha dit que ara mateix no hi ha cap informació rellevant per comunicar. El ministre ha demanat comprensió als mitjans de comunicació perquè el procés requereix "prudència" i "discreció" i els ha instat a trobar-se cada quinze dies per mantenir-los informats sobre el que pugui fer públic.

Actualitzat

El ministre de l'Interior ha comparegut en roda de premsa davant la insistència dels mitjans de comunicació que durant tot el matí intentaven confirmar la notícia que publiquen diversos diaris bascos sobre la primera suposada reunió entre el govern espanyol i ETA, que s'hauria celebrat dijous passat en un país europeu. Alfredo Pérez Rubalcaba no ha confirmat ni desmentit la informació, i només ha dit que ara mateix no hi ha res rellevant per comunicar sobre el procés de pau i que moltes de les informacions publicades són només especulacions.

Pel ministre de l'Interior, el procés de pau es troba en una fase preliminar i, per tant, l'obligació del govern és mantenir una actitud de prudència que, segons ha reconegut, no s'ajusta a les exigències periodístiques. "El govern té l'obligació de ser prudent i els mitjans, la d'informar", ha dit. En aquest sentit, ha recordat que en el seu dia el president espanyol va demanar prudència perquè el procés no es pot televisar, ja que si es fes s'estarien corrent uns riscos que el govern no està disposat a assumir. Precisament a preguntes dels mitjans s'ha establert una mena de joc de paraules entre els periodistes, que indagaven si la reunió havia tingut lloc o no, i el ministre, que evitava confirmar o desmentir.

Igualment, Rubalcaba ha recordat el compromís de José Luis Rodríguez Zapatero d'informar dels fets rellevants del procés, en primer lloc, els grups parlamentaris, i ha insistit que quan aquest moment arribi es farà així. Rubalcaba ha afegit, finalment, que encara falta temps per poder afirmar que el procés de pau es troba en una fase fructífera.

Finalment, Rubalcaba s'ha compromès amb els periodistes a oferir una roda de premsa cada quinze dies per informar de les novetats del procés que pugui fer públiques.

Hores després d'aquesta compareixença de Rubalcaba, els periodistes han interpel·lat Zapatero sobre la suposada reunió als passadissos del Congrés. El president espanyol s'ha remès a les paraules del seu ministre de l'Interior, tot afegint que "ha parlat molt bé".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut