Madrid

Acebes acusa Zapatero d'incomplir el compromís de mantenir Rajoy informat perquè el PP no sabia res de la reunió amb ETA

El PP no en sabia res, de la trobada entre representants del govern i ETA, situació que ha portat el secretari general dels populars, Ángel Acebes, a acusar el gabinet de Zapatero d'incomplir el compromís de mantenir informada l'oposició sobre el procés de pau. En relació amb l'entrevista que Rajoy i Zapatero mantindran divendres, Acebes ha dit que no saben si es parlarà de la reunió amb ETA ni per què el president del govern vol trobar-se amb el líder de l'oposició. El secretari general popular ha insistit una vegada més que s'ha de trencar la negociació amb Batasuna o ETA mentre no deixin les armes.

Actualitzat
Ángel Acebes ha assegurat que el govern no va informar el PP sobre la reunió que, segons tres diaris bascos, van mantenir el 14 de desembre representants de l'executiu i d'ETA. "Si s'ha produït la trobada, el govern no ens n'havia dit res, malgrat haver sentit tantes vegades que el president de l'executiu mantindria permanentment i personalment informat Mariano Rajoy sobre aquestes trobades", ha explicat Acebes.

El secretari general del PP ha assegurat que el seu partit no sap "per què" el president del govern ha citat el líder de l'oposició divendres, una trobada que Acebes ha qualificat d'"estranya", perquè no existeix ordre del dia ni se sap quins temes es volen abordar. El dirigent popular ha explicat que va ser la secretària de Zapatero qui va trucar a la de Rajoy per comunicar-li l'interès per fer la reunió, quan hauria estat "normal" que el mateix cap de l'executiu hagués trucat directament al líder del PP per dir-li de què parlarien.

En qualsevol cas, Rajoy mantindrà la postura del seu partit a la trobada i reiterarà a Zapatero que no hi pot haver ni "preu polític", ni "negociació" amb ETA ni una legalització de Batasuna fins que l'organització terrorista abandoni les armes, segons les declaracions d'Acebes. El popular ha afegit que les institucions de l'estat de dret han d'actuar "amb tota contundència i des de la llei contra el terrorisme".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut