Baiona

Dos etarres escapen d'un control policial encanonant dos gendarmes

El mateix dia en què s'ha fet públic que ETA i el govern espanyol podrien haver mantingut una primera reunió la setmana passada s'ha sabut que ahir dos etarres van encanonar dos gendarmes francesos per fugir d'un control policial rutinari al departament de Gers, al sud-oest del país. Hores després, un dels etarres va segrestar una conductora perquè el portés en el seu cotxe.

Actualitzat

Agents de la gendarmeria feien ahir un control rutinari en una carretera pròxima a la localitat de Nogaro. Poc abans de les quatre de la matinada una furgoneta Renault Kangoo ocupada per dos individus es va acostar al punt de control i, en veure els agents, va fer mitja volta. Quan els gendarmes van advertir la maniobra van intentar evitar-ho i va ser llavors quan un dels etarres va baixar del cotxe i van encanonar amb una pistola els dos agents que tallaven el pas.

Els dos individus van aconseguir fugir i poc després la policia francesa va localitzar la furgoneta abandonada a la carretera. Al seu interior es van trobar sacs de dormir, material de muntanya i unes peces que ETA utilitza per robar vehicles.

Però aquí no acaba tot, perquè cap a les 8 del matí, un dels fugitius, armat amb una pistola, va aturar una conductora i la va obligar a portar-lo fins a la localitat de Nogaro.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut