El govern espanyol vol aplicar mesures per endarrerir les jubilacions anticipades
El govern espanyol vol aplicar mesures per endarrerir les jubilacions anticipades
Madrid

El govern espanyol es planteja posar més difícil la jubilació anticipada

L'objectiu seria que l'edat real de jubilació, als 62,7 anys de mitjana, s'acosti a la legal, que ara és de 65 anys i que s'incrementarà fins als 67

RedaccióActualitzat

El govern de Pedro Sánchez vol endarrerir un any l'edat real de jubilació, que actualment és de 62,7 anys de mitjana, com una de les mesures necessàries per aconseguir la sostenibilitat del sistema. Tot i això, la Seguretat Social permetria les jubilacions anticipades sempre que impliquin una cotització més gran.

El secretari d'Estat de Seguretat Social, Octavio Granado, ha defensat l'aplicació de mesures per endarrerir l'edat real de jubilació sense modificar l'edat legal, que arribaria als 67 anys el 2027. Ara és de 65 anys. La idea del govern seria aconseguir que aquesta edat real de jubilació se situés en els 65 anys i mig en el termini de 30 anys. Per tant, l'executiu coincideix amb el que ha avançat aquesta setmana l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF)

 

El govern del PSOE, favorable a ampliar el temps de vida laboral


Sobre la proposta d'aquest organisme per ampliar el còmput d'anys per calcular la pensió, l'executiu espanyol s'hi mostra favorable. Considera que això no hauria de "provocar efectes negatius".

En un comunicat, el govern central destaca que una reforma d'aquestes característiques ha d'anar acompanyada d'una reflexió "profunda". Subratlla que l'evolució actual del mercat de treball fa que els treballadors tendeixin a jubilar-se més tard, ja que els llocs de treball són cada cop "menys penosos" i s'automatitzen més, diu, els processos. En aquest sentit, afirma que cada vegada tenen un pes més gran les activitats que es poden fer sense problemes a partir d'una edat avançada.


Interactiu relacionat: Has pensat si tindràs pensió?

ARXIVAT A:
Pensions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut