El govern espanyol ajorna sis mesos el pagament de quotes d'autònoms i pimes

La mesura s'inclou dins del pla de xoc per pal·liar els efectes econòmics del coronavirus

RedaccióActualitzat

El consell de ministres ha decidit aprovar una moratòria de les quotes de la Seguretat Social d'autònoms i de les petites i mitjanes empreses durant sis mesos. És una mesura que s'emmarca dins del pla de xoc per mitigar els efectes econòmics de la pandèmia del coronavirus.

La moratòria del pagament de les quotes s'ha anunciat després de la reunió del consell de ministres, durant una compareixença informativa telemàtica on han estat presents els vicepresidents Pablo Iglesias i Nadia Calviño, i la ministra portaveu, María Jesús Montero.

A més, l'executiu ha decretat l'ajornament del pagament dels deutes a la Seguretat Social fins al 30 de juny i la moratòria sense interessos del pagament de les quotes pels dies treballats del mes de març.

Sobre la quota abonada del març, la titular d'Economia, Nadia Calviño, ha dit que...

"Entenc que es podrà demanar la devolució dels dies que no han estat treballats i sí cobrats"

 

Moratòria de les quotes d'autònoms
Els treballadors denuncien que la mesura arriba tard


Calviño ha destacat que el col·lectiu d'autònoms ha estat atès fins ara de forma especial,

"Comprenc que es pot posar l'èmfasi en una mesura específica, però crec que això no ens pot fer obviar el fet que els autònoms són un col·lectiu que està particularment atès per les accions que ha fet el govern a les últimes setmanes"


La portaveu del govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat que el paquet de mesures aprovat aquest dimarts "complementa" els de setmanes anteriors. "Amb això entenem que donem resposta a totes les situacions que s'han anat produint i permetran anar recuperant la normalitat que desitgem", ha dit Montero.

Però els treballadors per compte propi denuncien que la mesura adoptada aquest dimarts pel consell de ministres arriba tard i malament, perquè no els garanteix tenir liquiditat aquests dies que molts no poden treballar.


Els autònoms podran treballar durant l'estat d'alarma

Mentrestant, el govern espanyol ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat que deixa els autònoms fora de l'enduriment de l'estat d'alarma. Remarca que podran treballar, tant si estan considerats serveis essencials com si no. Això sí, en cas que tinguin treballadors contractats, aquests no podran anar a la feina.

Molts dels treballadors per compte propi ja van acusar el govern de l'estat d'haver redactat una normativa poc clara i d'estar improvisant, en referència al que es va difondre al BOE diumenge a la nit.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut