Vitòria

El govern basc demana a De Juana que posi fi a la vaga de fam i confia que ara es rebaixin tensions

La decisió de concedir a José Ignacio de Juana Chaos la presó atenuada ha provocat una gran expectació al País Basc. A l'espera de veure si influeix i de quina manera en el malaurat procés de pau, el govern basc s'ha mostrat confiat que a partir d'ara s'alleugereixi la tensió al voltant d'aquest cas i ha demanat al pres d'ETA que abandoni la vaga de fam.

Actualitzat
La portaveu del govern basc, Miren Azkarate, ha estat l'encarregada de valorar la nova situació de De Juana Chaos. I ho ha fet en un to positiu, confiant que la decisió de concedir-li la presó atenuada "ajudi a descarregar de tensió aquest cas" i demanant al pres que posi fi a la vaga de fam que manté, com desitgen, ha dit, tots els bascos.

Tot i això, Azkarate ha estat molt dura amb el govern espanyol, a qui ha acusat directament de ser responsable de la situació en què es troba ara De Juana perquè, en el seu moment, ha dit, el ministre de Justícia López Aguilar "no va dubtar a afirmar públicament que es construirien noves imputacions per impedir la llibertat que legalment li corresponia". Azkarate ha insistit que al marge de la consideració ètica i moral que es pugui tenir de De Juana, aquest ja ha complert la pena que se li va imposar pels assassinats que va cometre.

Per últim, la portaveu del govern basc ha explicat que ara el pres depèn del centre penitenciari de Martutene i que ja ha demanat a aquesta presó que faciliti les instruccions del règim penitenciari que s'ha de seguir.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut