Josu Erkoreka, portaveu del govern basc. (Foto: EFE)
Josu Erkoreka, portaveu del govern basc. (Foto: EFE)
Bilbao

El govern basc considera "un pas enrere" l'operació de la Guàrdia Civil contra els advocats dels presos d'ETA

El govern basc acusa l'executiu del PP de voler retornar al passat, quan a Euskadi hi havia violència. El gabinet del PNB també veu en les últimes detencions un interès mediàtic per part del Ministeri de l'Interior.

RedaccióActualitzat

El govern basc ha considerat un "pas enrere" l'operació policial contra els advocats dels presos d'ETA que es va saldar amb vuit detinguts. El portaveu de l'executiu basc, Josu Erkoreka, ha assegurat que l'acció, que va acabar amb la detenció d'Arantza Zulueta i Jon Enparantza, entre d'altres, és fer marxa enrere en el nou temps que s'ha obert a Euskadi i és una mostra de "la tossuderia del Ministeri de l'Interior a fer veure que res no ha canviat".

En aquest sentit, Erkoreka també ha denunciat la "burda orientació mediàtica" de l'operació policial contra el grup d'interlocutors dels presos d'ETA i ha considerat que manifesta la "lleugeresa i el curtterminisme" de l'executiu espanyol.

En una compareixença davant dels mitjans de comunicació per opinar sobre l'operació d'aquest 8 de gener al País Basc i a Navarra, ha exposat que el departament que dirigeix Jorge Fernández Díaz va estar "molt mediatitzat" per "l'horari del telediari" a l'hora de difondre la informació sobre l'operació, la qual cosa, segons ha dit, "és digna de ser denunciada" i demostra que l'"interès primer" era el mediàtic.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut