Barcelona

"El dúo de la africana", una sarsuela al Teatre Lliure

La sarsuela és un gènere que a la Barcelona dels anys 20 feia que es formessin cues al Paral·lel, però que avui dia ha desaparegut pràcticament del tot de la cartellera. Ara, però, un director, pianista i amant del teatre musical com és Xavier Albertí ha decidit fer-ne una, "El dúo de la africana". On es pot veure? Doncs en un teatre que no és dels primers que ens vindrien al cap quan pensem en la sarsuela: el Lliure.

Actualitzat
Que el Teatre Lliure programi una comèdia lleugera no és gaire freqüent, però que sigui cantada i en format de sarsuela ja es pot considerar tota una raresa. L'home capaç d'entrar el "género chico" al Lliure no podia ser un altre que Xavier Albertí, expert, els últims anys, a construir cabarets teatrals on sempre hi sona el seu piano. Aquest cop ha volgut fer una versió de la sarsuela "El dúo de la africana", però no només això. Albertí hi ha afegit un pròleg teatral amb textos de Jardiel Poncela, Valle-Inclán i Gómez de la Serna amb la intenció de reivindicar l'humor literari i popular.

"El dúo de la africana" explica la història d'una companyia ambulant, les seves misèries i embolics, i els intents per portar a terme una funció. Tres cantants professionals i un cor porten el pes vocal, però no es queden enrere els actors del Lliure, com Pere Arquillué o Joan Carreras, que també s'atreveixen amb la sarsuela.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut