El Divina Joventut tomba el Baskonia (89-98) i allarga el somni de la Copa amb una actuació memorable de Laprovittola

L'entrada del Divina a la Copa, difícilment millorable

Xevi BardoletActualitzat

Els atacs han fluït, amb Nico Laprovittola des de fora i Marko Todorovic des de dins, i han tret els colors al Baskonia de Perasovic. El percentatges en el tir eren gairebé perfectes. Els vitorians no podien aguantar el temporal verd-i-negre i a 1 minut per al final del primer quart, els badalonins guanyaven de 16. Tan espectacular ha estat aquesta arrencada com espectacular la reacció basca.

Les primeres espases del Joventut necessitaven reposar i els recanvis no han pogut mantenir el nivell. L'esbroncada de Perasovic als seus ha fet efecte i, amb una defensa al límit, han canviat la dinàmica. Parcial de 21 a 4 per al Baskonia en 8 minuts.

Els bascos s'han arribat a posar al davant, però, amb el retorn dels titulars, el Divina ha tornat a manar. Laprovittola, amb una delícia abans del descans, ha posat els seus tres per sobre: era l'avantsala del que l'argentí faria en el tercer quart. Una càtedra en tota regla. Domini de la pilota, domini dels espais, visió de joc. També anotant els tirs més difícils. Portava 28 punts i encara quedava un període.

Al ritme de Laprovittola, la Penya a tornat a trobar la comoditat del principi. Dimitrijevic també li ha seguit la corda, així com la resta de companys. Jugant a un nivell d'Eurolliga han tombat el Baskonia, que no acostuma a tornar tan aviat cap a casa. Però han topat amb Laprovittola, 36 punts i 7 assitències.