L'Havana

El dissident cubà Guillermo Fariñas responsabilitza els germans Castro de la seva mort "pròxima"

El dissident cubà Guillermo Fariñas, en vaga de fam des de fa més de 4 mesos, ha dit que si mor, tota la responsabilitat recaurà en els germans Castro. "Els únics responsables del meu futur decés són els germans Fidel i Raúl Castro. Confio en l'equip mèdic i paramèdic que m'atén", ha assegurat Fariñas en un missatge des de l'hospital transmès per la seva portaveu. El dissident cubà afirma que és plenament conscient de la seva mort imminent i la considera un honor, ja que afirma que així salvarà la vida a 25 presos polítics. Després de la trombosi que va tenir la setmana passada, la salut de Fariñas és crítica i ha empitjorat en les darreres hores.

Actualitzat
Moratinos espera obtenir resultats positius de les reunions amb el govern i amb l'Església per desencallar la situació dels presos polítics cubans. Segons la dissidència, Cuba té actualment 167 presoners polítics, 34 menys que l'any 2009, la xifra més baixa dels últims 50 anys. El ministre d'Afers Exteriors ha començat la seva agenda oficial reunint-se amb el canceller cubà, Bruno Rodríguez, i s'ha mostrat convençut que la seva visita serà "molt positiva i exitosa" i que contribuirà a fixar "definitivament la posició comuna" de la UE cap a l'illa.

En la seva visita a Cuba, Moratinos no visitarà Fariñas i ha indicat que "el millor" seria que l'opositor cubà abandonés la protesta perquè la comunitat internacional ja coneix la situació dels presos polítics de l'illa. Fariñas, segons ha explicat el també opositor Jorge Luis Ardiles Montiel, "no està molest de cap manera" amb Moratinos, sinó que ha agraït les gestions dutes a terme pel govern espanyol i la UE a favor dels presos polítics a Cuba.

Fariñas, però, està decidit a continuar la vaga de fam si les autoritats del règim cubà no excarceren els presos polítics que es troben en un estat de salut més greu.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut