Madrid

El director d'un film sobre la Camorra diu que no està amenaçat perquè mostra i no jutja

El proper 14 de novembre s'estrena a l'estat espanyol la pel·lícula de Matteo Garrone sobre la Camorra napolitana, "Gomorra". A diferència de l'autor del llibre en què s'inspira el film, Garrone diu no sentir-se amenaçat per la màfia. Ho atribueix al fet que, segons diu, el seu film no jutja sinó que mostra i, a més a més, no hi ha "capos" sinó que es narra la història de les classes baixes de la màfia.

Actualitzat
La pel·lícula de Garrone ha obert el Festival de Cinema Europeu de Sevilla i, segons el seu director, es reflecteix la vida de les classes més baixes de la Camorra a través de cinc històries. El director diu que qui controla el territori sabia perfectament què s'anava a rodar i els han "deixat en pau" perquè no surten dades ni "capos". El rodatge s'ha fet al barri de Scampia, als suburbis de Nàpols, on diversos habitants, membres o no de la màfia, van completar el repartiment.

La situació de Garrone és molt diferent de la de Roberto Saviano, autor del llibre del mateix nom i qui ha escrit el guió del film.
Saviano està amenaçat per la Camorra de Nàpols des del 2006 a causa de les denúncies i dades que inclou al seu llibre.
Anar al contingut