L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, amb responsables de la Càtedra Emili Pujol i la pianista Gal·la Sisquella, durant la presentació de la 38a e…
L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, amb responsables de la Càtedra Emili Pujol i la pianista Gal·la Sisquella, durant la presentació de la 38a edició del certamen. Imatge del 10 de juliol del 2018. (Horitzontal)

El curs de música de la 38a Càtedra Cervera Emili Pujol supera els 200 inscrits

Actualitzat

ACN Cervera.-Cervera acollirà del 22 al 29 de juliol la 38a edició de la Càtedra Emili Pujol, una iniciativa cultural consolidada que consta de tres grans eixos: el Curs de Música, el Festival Internacional i la Fira de Lutiers. Enguany, el Curs ja compta amb més de 200 alumnes inscrits, procedents de Catalunya, de l'Estat i d'altres països, que podran perfeccionar les seves habilitats musicals amb els 28 professors d'alt nivell participants. Com a novetats, en les disciplines s'incorpora l'especialitat de banda i dues noves professores, en les disciplines de violí i violoncel, respectivament. En el marc del Festival Internacional de Música de Cervera s'han programat en aquesta ocasió sis concerts, i vuit més en el Vila Closa, segons s'ha presentat aquest dimarts. L'altre eix de la Càtedra és la Fira de Lutiers, que arriba enguany a la seva 15a edició. Tindrà lloc el 25 de juliol amb més tallers i lutiers que altres anys.

Després de 38 anys ininterromputs, la Càtedra Emili Pujol segueix sent un dels esdeveniments musicals cabdals en l'àmbit cultural i pedagògic català. Durant aquesta dilatada trajectòria, s'han format milers de músics en el marc del Curs, s'han pogut escoltar centenars de concerts al Festival i s'han exposat milers i milers d'instruments a la Fira de Lutiers.El Curs de Música de la 38a edició de la Càtedra Emili Pujol ja compta amb més de 200 alumnes inscrits arribats des de Catalunya, d'altres punts de l'Estat o de països com ara Alemanya, França, Holanda o Itàlia. Per al seu aprenentatge, comptaran amb 28 professors d'alt nivell, també procedeixen de diferents països. Com a novetats, en les disciplines s'incorpora l'especialitat de banda i en l'equip de professors s'afegeixen Gisella Curtolo, al violí, i Erica Wise, al violoncel. Pel que fa al Festival Internacional de Música de Cervera, que se celebra de forma paral·lela al Curs, s'han programat sis concerts que tindran lloc entre el Pati i el Paranimf de la Universitat de Cervera. S'hi podran escoltar, entre d'altres, a l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, un emotiu concert dedicat al mestre Lluís Virgili o un repertori de tangos amb el protagonisme d'un violoncel construït per Giovanni Grancino el 1694. Aquests concerts es complementaran amb les vuit actuacions que es viuran en el marc del Vila Closa, una extensió del Festival amb concerts de format reduït i en espais singulars de la ciutat.Finalment, la Fira de Lutiers commemorarà enguany la seva 15a edició. Per celebrar-ho, el 25 de juliol es reuniran als passadissos de la Universitat de Cervera més lutiers que mai, en concret un total de 20 lutiers i fins a una trentena de professionals. Cal remacar que el certamen comptarà amb tres lutiers de vent, amb la incorporació del taller Rigoutat de París i la novetat del lutier de vent metall, Tamir Akta Galileo Dolce, vingut des d'Israel.

Anar al contingut