El Centre de Coordinació Policial per la sentència ja funciona i augmenta la vigilància

S'ha incrementat el nombre d'efectius de la policia i la Guàrdia Civil a l'aeroport del Prat, els ports de l'Estat i les estacions del tren d'alta velocitat

RedaccióActualitzat

El Centre de Coordinació Policial (CECOR) per fer front a les protestes que hi pugui haver un cop publicada la sentència del judici del procés ja està en marxa. L'operatiu el dirigeixen els Mossos, però també hi participaran comandaments de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. El centre de coordinació s'instal·la al Departament d'Interior.

La Guàrdia Civil estarà representada al Centre de Coordinació pel general Pedro Garrido, protagonista de la polèmica amb els Mossos pel seu discurs de dimarts en què va assegurar que els seus agents "ho tornarien a fer".
 

Des del centre es coordinarà l'actuació de les diferents forces policials que ja custodien, des de fa dies, edificis oficials i insfraestructures.

Divendres es va fer l'última reunió de preparació i des de les 8 del matí d'aquest dissabte s'ha incrementat el nombre d'efectius de la policia i la Guàrdia Civil a l'aeroport del Prat, els ports de l'Estat i les estacions del tren d'alta velocitat.

 

 

A primera hora del matí, a la Terminal 1 de l'aeroport del Prat s'hi han pogut veure diverses furgonetes dels antiavalots de la Policia Nacional, estacionades a l'exterior de la zona d'arribades i de la zona de sortides. Diversos agents porten armes llargues i fins i tot algun porta un escut.

També han passat per la zona de l'aeroport barceloní una furgoneta i un vehicle tot terreny del Grup de Reserva i Seguretat de la Guàrdia Civil, els antiavalots del cos. A l'estació de Sants, en canvi, la presència policial és més discreta i les tres furgonetes de la Policia Nacional s'han estacionat a la part posterior que dona a la plaça de Joan Peiró i la parada de taxis.

 

 

Al Port de Tarragona, s'ha vist un major desplegament de la Guàrdia Civil, amb controls en una de les entrades de la infraestructura i diversos agents davant del patruller Infanta Cristina, atracat al Moll de la Costa del barri del Serrallo.

A Girona ciutat, l'increment de la presència policial només s'ha fet sentir davant la subdelegació del govern espanyol amb dues furgonetes extra de la Guàrdia Civil. 

Segons informa l'ACN, els Mossos treballen amb l'objectiu de partir de la mediació en aquells llocs on hi pugui haver conflicte. En llocs crítics com la delegació del govern espanyol a Catalunya, es preveu que hi hagi un doble cordó, el primer format pels Mossos i un de segon amb agents de la Policia Nacional o la Guàrdia Civil.

 

 

Carta a Mossos i Bombers

El cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha enviat una carta interna i dirigida a tot al cos. Sallent assegura que "davant d'un nou període de mobilitzacions massives" a Catalunya, els Mossos donaran "compliment en tot moment a les ordres que ens puguin donar jutges i fiscals".

Sallent es compromet a complir les ordres que rebin de jutges i fiscals, i a col·laborar activament amb la Policia i la Guàrdia Civil. Agraeix als agents de Mossos l'esforç i els diu que sap que ho faran bé.

També han enviat una nota informativa a tots els efectius el cap dels Bombers. Manuel Pardo, director general de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments ha recordat al cos que l'ús de l'uniforme fora de servei "no està permès" i "es considera una falta greu". Des de la direcció general asseguren que la nota és un recordatori perquè tothom en sigui conscient.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàMossos d'EsquadraPolicia NacionalGuàrdia Civil
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut